« oktober 22, 2005 | Startsidan | oktober 25, 2005 »

24 oktober 2005

What blogs cost American business

Saxat från www.adage.com.
Kräver att du loggar in först.
Testa denna hemsida.
Tack Lars för länken.

WHAT BLOGS COST AMERICAN BUSINESS
In 2005, Employees Will Waste
551,000 Years Reading Them.
About 35 million workers -- one in four people in the labor force -- visit blogs and on average spend 3.5 hours, or 9%, of the work week engaged with them, according to Advertising Age’s analysis. Time spent in the office on non-work blogs this year will take up the equivalent of 2.3 million jobs. Forget lunch breaks -- bloggers essentially take a daily 40-minute blog break.

Intressant artikel. Visst lär det kosta en och annan svensk arbetsgivare en och annan krona för att folk läser bloggar på arbetstid.

Jag är också nyfiken på hur många som bloggar på arbetstid. Jag hinner inte läsa andras bloggar, än mindre blogga själv eller ens surfa på nätet på arbetstid. I morse hann jag slänga in några snabba rader innan jag kavlade upp ärmarna och började med dagens jobb. Men normalt sett så hinner jag inte ens det.

Nuförtiden hinner jag inte ens läsa tidningarna och det enda nyhetsprogrammet jag orkar se numera är Aktuellt 18.00. Jag som tidigare var ett sådant nyhetsfreak.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:30 EM | Google

Måndagsmorgon

Måndag morgon. Låset till förardörren hade frusit. På lilla lokalvägen, mitt bakom en kurva, stod en stor älgtjur och bligade stint på mig i min lilla Felicia. Skogarnas konung, ja - det är ett bra uttryck, för visst är älgarna stora ståtliga djur. Men mitt på vägen hör de inte hemma. Jag fick krypköra fram närmare och närmare för att få den envisa tjuren att flytta sig ur vägen. Sedan hamnade jag bakom en saltbil på vägen över I1. Saltbil? Skulle de inte sluta salta vägarna vintertid?

Söndagen tillbringades i vertikalt läge framför TV:n. Tre avsnitt av Lost, tre avsnitt av Alias och två avsnitt av Medicinmannen avverkades. Men Medicinmannen är jag rätt så besviken på. Den är sämre än förväntat, med tanke på vilka bra skådespelare som medverkar.

Varför har bussarna små flaggor i dag? FN-dagen. Ja, mer lovvärt att flagga för än någon av våra kungligas födelsedagar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:25 FM | Google