« november 29, 2005 | Startsidan | december 2, 2005 »

1 december 2005

Flyttröra

När jag var ung tyckte jag det var kul att flytta. Jag tyckte inte jag gjorde annat ett tag. Men nu är det bara bökigt och tråkigt att packa ned och packa upp. Det måste vara åldern som tar ut sin rätt?

Flyttgubbarna i går var ganska roliga. De tog väldigt god tid på sig och lasta. Så god tid på sig att jag faktiskt gick ut och kollade läget. Ja, då satt bägge helt lugnt inne i bilen och rökte. Jag såg nog lite svart ut i ögonen, för jag blev förbannad. Två man och det ska ta sådan tid? Men att lasta av gick snabbt som attan.

Låssmeden var här nyss. Han bara skakade på huvudet och tyckte att det var mycket böcker i en sådan liten lägenhet. Jag som inte ens har packat upp hälften av böckerna.

Det största problemet är de tomma kartongerna. Jag har inte fått tillgång till något källarkontor. Det är djungelns lag som gäller därnere och damen som bodde här tidigare har lagt beslag på fyra förråd. Hon måste tömma ett så jag kan ställa ned kartongerna. Just nu går jag runt i snitsade banor :).

Jag har att göra minst en dag till misstänker jag. Datorn har jag skruvat ihop. Jag måste skura alla skåp och garderober. Öppnar man den kommer en pust av gamla fimpar, typ. Sedan kan jag börja packa upp porslin i köksskåpen, kläder och annat i linneskåpet och garderoberna.

BTW - omtapetsering och målning hjälpte inte att få bort röklukten. Jag bor i ett rökrum känns det som. Jag som röker känner hur illa det luktar. Jag vet inte riktigt hur det ska lösas, för fastighetsskötaren säger sig inte känna denna vidriga doft. Men jag gör det. Jag vaknade fyra i natt och det första som slog mig var doften, odören av inpyrd rök.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:14 EM | Google