« Direktiv för lagring av trafikdata | Startsidan | Avrättning 1002 »

13 december 2005

Bilder på vift

Det är inte bara bilder på barnbarnen som är på vift utan även bilder på mina Newfoundlandshundar. Jag fick ett mail som alertade mig om att på en hemsida som heter "Stallet" har det tydligen funnits bilder stulna från mina hemsidor och exponerade som andras hundar. Typ. Nu är det förmodligen bara småttingar som befolkar stallet, men ändå.

Jag noterade att de tydligen ska rensa upp och kanske redan har rensat, för andra har, enligt mailet, haft betydligt fler bilder stulna och upplagda där och sajtägaren har nog fått ett och annat klagomål, vilket är berättigat.

Varför hitta på att man har barn/hund och ta andras bilder av dito? Är det drömmar som inte slår in utan bara levs ut på nätet? Vad det än är så ogillar jag det.

Update:
Fick ett nytt mail.
http://gfx.stallet.se/gfx/userpictures/pets/149367.jpg
http://gfx.stallet.se/gfx/userpictures/pets/139201.jpg
Visst är det mina bilder på Nalle R.I.P

Update:
Bilderna ligger fortfarande kvar trots mail till info@stallet.se.

Update 17 december;
Bilderna ligger kvar.
Inget svar har kommit trots att jag mailat Stallet om detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 13, 2005 05:12 EM

Kommentarer

Hejsan har läst nu alla era inläg, jag är medläm på stallet.se och från burgan så va jag antagligen inte tillräkligt mogen medveten för att hålla fingrana borta från bilder jag hittat när jag sökt på google detta äe nu ett minna blåott och jag fottar nu egna! Crewarna är ju i grund och botten ansvariga för vilka bilder som publiseras osv.. men barnen som är medlämar där är ju helt omedvetna! Så på den punkten ju föräldrarna ansvariga - att lära barnen, så varför inte gåra barn och ungdommar mera medvetna om vilka regler på internät som finns? det är väll allas ansvar, att ha ett samhälle som fungerar så förstårmig inte på er vuxna, barn lär sig, lär man dom fel, blir det fel! Tack för mig! //Lisen

Skrivet av: Lisen datum: februari 24, 2006 08:35 EM

Jag är medlem på stallet.se, jag är inloggad varje dag, och man kan faktiskt inte undgå att märka allt som crew gör för att få bort alla kopierade bilder på stallet.se. Hela användaren blir numera raderad om man kopierar andras bilder från internet. Crew gör faktiskt sitt bästa. tack, //Mikaela

Skrivet av: Stud_icelandic datum: januari 7, 2006 02:40 EM

Jag jobbar som sagt ideellt på Stallet.se o vet att vi faktiskt inte tjänar mycket pengar för oss själva, dvs Stallet.se o ägarna. Stallet.se är dock trots allt en kommerciellt sida då man betalar in Medlemsskap om man så välja att göra det.
Att problemet med stulna bilder finns ålägger jag rejält mest på föräldrarna faktkskt o inte Stallet.se eller andra Communitys som har samma problem, deta pga att det är faktiskt föräldrarnas plikt att se till att barnen vet skillnanden mellan rätt o fel, det är inte vårt jobb att uppfostra barnen om såna saker!

Personligen blir jag mycket upprörd på många föräldrar som kontaktar mig o skäller ut mig när jag har raderad deras barns konto pga stulna bilder. De kan ta ett bra tag innan de ens inse att de kanske, kanske skulle ha informerad sina barn själv om vad som är laglig o olagligt på nätet också o inte bara varna för "Fula gubben" runt hörnet.

Stallet.se eller någon annan Community har inga som helst förpliktelser att lära ut rätt o fel. Vi gör vad vi kan för att bli av med stulna bilderproblemet, tyvärr trodde vi att Sverige var faktiskt såpass långt framme med Internet som det sägs så att vi inte trodde det skulle vara så omfattande ändå. Den skulden tar vi på oss, självklart, men vi gör också vad vi kan för att ta itu med detta.

Skrivet av: KillerCow datum: december 29, 2005 11:03 FM

Jag är medlem på www.stallet.se, och läste detta alldeles nyss.
Jag har alltid hållit mig till reglerna, försökt att få andra att förstå att det är det man SKA göra.

Jag mejlar ofta runt bland kennlar & liknande på nätet och frågar om jag får använda mig av deras bilder, berättar det dom ska känna till. Får jag ett nej, tackar jag för svar och letar vidare.

Blev både arg, ledsen & besviken när jag läste ditt inlägg, Annica.
Att man kan, och VÅGAR göra så?

Blev mest besviken på stallet.se självt. Du skriver att dom inte svarar & inte gör något åt saken, vilket irriterar mig något enormt..

Vill säga att just nu pågår en ENORM utrensing på www.stallet.se. Crew har blivit hårdare mot dom som stjäl bilder. Dom som gör det får sina stall raderade osv..
Detta kommer hjälpa mycket.

Hoppas det blir en förbättring snart!
/ Anna, medlem på www.Stallet.se

Skrivet av: Anna datum: december 28, 2005 05:52 EM

jag är medlem på stallet.se och jag vet myclet väl alal regler och följer dem så klart. Jag har läst det mesta ni har skrivit om att det borde finnsar reglr osv. Och jag kan lova er att det finns MASSA rgler om att inte sno bilder osv, men det finns dom som inte följer dom reglerna. detta ska inte ksullasp å stallet.se utan på dom som gör stölderna. Jag vet att crew gör altl dom kan för att få bort alla stölder osv...

Skrivet av: Natta datum: december 25, 2005 11:54 EM

Det går inte att bara lägga all skuld på föräldrarna. De som driver sajten och tjänar pengar på den bör i eget intresse se till att sådant här undvikes, framförallt bör de svara på mail, vilket inte skedde. Ni som jobbar friviligt ska ha all cred att ni försöker få ordning på det hela. Men jag tror att det hela har gått överstyr för länge sedan. Hur många är ovetandes om att bilder på deras husdjur finns där? Jag fick ett mail för ett tag sedan om att mina bilder fanns där. Jag mailade TRE gånger, men fick inget svar. Det är inte acceptabelt. Bilderna togs bort först när jag skickade en faktura för att de legat på stallets server.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 22, 2005 04:43 EM

Hejsan allihopa!

Jag fick veta av våran Crew Sofia (inlägg ganska högt upp) att ni pratar om Stallet.se här. Vi som jobabr där hade faktiskt ingen som heslt aning att det fanns så otrolig många föräldrar som låter sina barn sitta vid en dator utan att förklara de grundläggande reglerna för en överlevnad där. Att inte stjäla, inte SKRIKA, respektera andra, inte lura medvetet o inte utger sig vara någon annan o alltid hålla sitt lösen hemlig ...

Tyvärr, tyvärr måste jag medge att vi blev tagna på sängen i början. Från att ha varit några bilder har det i år varit en jämn ström av stulna bilder som vi Crew har kämpat att få bort hela tiden. Att det har hänt att våran bildgodkännare råka gå i baklås o lägga ut bilder vi inte godkände, medans bilder vi godkände fick gå bort gjorde inte saken bättre. Detta är dock history nu o vi jobbar för fullt att få bort alla stulna bilder.

Det enda jag ber alla bildägare att ha lite längre tålamod med oss, vi jobabr trots allt idéellt o gör vårt bästa att få bukt med problemet. vi är väldig medveten om detta också o uppskattar eran hjälp också. Istället för att maila till Sudd AB, så skulle jag vilja be er göra precis som våra Medlemmar. Maila en Crew inne i Stallet.se, de flesta av er finns ju redan där pga att ni kollar efter era bilder. På detta sätt går ni direkt till de som snabbt tar bort bilderna, ge oss också gärna en länk till eran hemsida, så vi lär känna era bilder.

Något som jag skulle uppskatta är att ni i egenskap av bildägare kontaktar de stallen/Medlemmar som använder sig olovligen av era bilder o ber de snällt att plocka bort de. Informera att de har gjort fel helt enkelt, sånt ger de många gånger mera skuldkänslor än vi komemr o plockar bort de bara. Plus att skulle ni få tillbaka ett negativt svar, så kopierar det o maila det till en av Crewarna. Tillfoga också Stallnamn o djurnamn o IDnr av djuren som har era bilder.
Detta gör vårt jobb enklare o vi kan behandla erat ärende snabbare.

Bildägare har förtur hos oss, så om nu inte just den Crewen skulle vara sjuk eller nu under helgen bortrest, så ska det gå snabbt.

Jag hoppas på ert förståelse i detta att vi gör vad vi kan för att få slut med detta.

Mvh
Susanne
//KillerCow
Stallet.se Crew Chef

Skrivet av: Susanne datum: december 22, 2005 04:31 EM

De har tagits bort, jag skickade en faktura igår till Stallet (SUDD AB) och därmed togs nog bilderna bort. Fakturan förutsätter jag att de betalar, att ta bort bilderna makulerar inte fakturan i sig.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 22, 2005 01:58 EM

Hejsan!

Jag är sub-crew på stallet.se och ville bara säga att jag inte kan komma in på adresserna som du angav Annica. Om du ger mig stallnamnet på de som stulit dina bilder så ska jag se till att de försvinner. Kommer även att säga till dessa medlemmar.


// sofia

Skrivet av: Sofia datum: december 22, 2005 01:43 EM

Bilderna ligger kvar. Trots tre mail har jag inte fått ett enda svar från dem. Så speciellt seriösa kan inte Stallet.se anses vara tycker jag.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 21, 2005 12:40 EM

Hur har det gått? Det hände mig med att mina bilder stals där, även text och allting. Det tog tid innan det blev någon reaktion överhuvudtaget från stallet.se.

Skrivet av: Maris datum: december 21, 2005 11:29 FM

Även flera av mina bilder ligger på stallet, uppmärksammades på det för drygt en vecka sedan. Har mailat stallet men inte fått svar ännu så det blir väl till att maila igen.
Hoppas verkligen det blir en skärpning av reglerna där. Jag fick dessutom en förfrågan om jag ville låna ut mina bilder dit....svarade då nej men ändå togs bilderna:-(

Skrivet av: Jessica Sjöö datum: december 17, 2005 08:41 EM

Det verkar inte vara speciellt sunt. Läs inlägget som kom lite fel och hamnade under "Direktiv för lagring av trafikdata". Det var läsvärt. G U L D M E D L E M - barnen ringer och får stallpengar att handla för. Samtalen är inte gratis precis.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 14, 2005 05:37 FM

Bra att jag fick se det här inlägget. Dottern är medlem i ”Stallet” (ja, det är barn som huserar där) och även jag har reagerat över hur bilder används. Hon själv har egna, hund, katt, kanin och hästbilder att använda men vid ett tillfälle köpte hon en hund från en ”kennel” på stallet. Det är alltså så det går till, bilder på djur köps och säljs som deras egna och ställs sedan ut på "utställningar". Köpet görs med stallpengar som kostar verkliga pengar.
Jag ska visa henne det här inlägget så att hon förstår innebörden av det som stallmedlemmarna håller på med och jag hoppas att det blir nya regler på sajten, både vad gäller bilder och kostnader (barn tjänar inga pengar).

Skrivet av: Monica datum: december 13, 2005 11:51 EM

Internetpsykopater finns det gott om och i olika tappningar. Någon använder min gamla mejladress som avsändare och spammar gästböcker. I övrigt är jag lyckligt ovetande, för säkert drabbas vi alla olustigheterna på nätet.

Skrivet av: Jontas datum: december 13, 2005 09:39 EM

Det är nog svårt att inte ogilla när någon tar bilder. Går att spekulera ihop mycket om orsakerna, men det är ändå tragiskt att man ljuger ihop något. För några sekunder i internets synlighetsvärld?

Kom bara att tänka på en rätt så kul grej egentligen, fast det var text, inte bilder.

För ett antal år sedan hade jag en novell upplagd på en sida på nätet. Längst ner hade jag skrivit: Novellen tillhör "mig". Den får inte användas, eller länkas utan mitt tillstånd. Du når mig på mail:xx

Den låg på en annans hemsida. Men hon hade slarvat så mycket så hon hade inte ens tagit bort min sluttext innan hon la ut den.

Skrivet av: Åsa datum: december 13, 2005 08:05 EM