« februari 2, 2006 | Startsidan | februari 5, 2006 »

3 februari 2006

En enkät om bloggosfären

En kille som läser Informationsdesign på Masters of Media i Göteborg. Han håller just nu på med ett examensarbete som handlar om bloggare och bloggläsare. En del i detta examensarbete är en enkät som läsare av bloggar skall besvara.

Att svara på den tar bara någon minut. Helt anonymt om så önskas.

Jag bad att få ett exemplar när examensarbetet är klart, för denna enkät kanske visar att fler kvinnor både bloggar och läser bloggar. Detta är en uppmaning till alla tjejer att svara på enkäten och engagera sig lite. Visa att ni finns. För det gör ni ju!

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:44 EM | Google

Har de ingen humor?

Jag förstår inte upprördheten i den muslimska världen över karikatyrteckningarna som publicerades i Jyllandsposten. Bilderna har jag inte sett, vilken länk jag än hittat har resulterat i en 404-sida. Snacka om censur. Jag hittade några bilder i Aljazeera längst ned på sidan, AL-QAIDA AUDIO VIDEO SHOP. Lika goda kålsupare.

Hur många karikatyrer har det inte publicerats i den muslimska världen, bilder på Bush, Sharon, judar med kroknäsor och Jesus. Men ajabaja om karikatyrer över Mohammed publiceras. Tecknarna lever nu under polisskydd.

Jag förstår inte uppståndelsen. Hot. Bojkott av danska varor, vilket i sig drabbar Sverige. Stormningar av ambassader. Danska statsministern ber om ursäkt i muslimsk TV. I dag förväntas många demonstrationer och aktioner efter fredagsbönen.

Update:
Alla bilder finns på denna pdf-fil. Efter att ha sett dem förstår jag än mindre all uppståndelse kring dem. Inte med tanke på de karikatyrer som tidningen ovan jag länkar till visar upp.

Har de ingen humor?

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:06 FM | Google