« 60 år | Startsidan | Vibramycin »

1 mars 2006

Up and running

Mars! Visst låter det som om våren är på väg? Fast kikar jag ut genom fönstret är det snö, snö och bara snö. Men dagarna blir ljusare. De tunga månaderna december, januari och februari är nu avklarade. När jag kommer hem från Thailand då hoppas jag att all snö har smält bort.

Jag har haft lite problem med att få ett fungerande antivirus och en brandvägg. Norton Internet Security 2006 fuckade upp hela datorn, den åkte fram och tillbaka som en jojo ett tag mellan affären och hem en sväng, innan det var dags igen.

Jag testade i dag flera andra alternativ som F-Secure och Panda, men de scannar inte igenom Mozilla-mail utan verkar vara helt insnöade på Microsofts mailklienter. Men jag har hört gott om Norton Internet Security 2006 så jag ringde Symantecs kontor och frågade varför de inte sålde den längre?

Efter mycket om och men så fixade hon fram en svensk Norton Internet Security á la årgång 2005, som enligt henne inte skulle gå att ladda hem via webben. Nu har jag testat och än så länge håller datorn och verkar fungera okey. Men med tanke på hur denna dator har åkt jojo fram och tillbaka har jag mina tvivel.

De bytte hårddisk och den låter och det stör mig, detta ska ju vara Sveriges tystaste dator. Vilket den definitivt inte är när hårddisken valsar runt.

Jag har, av naturliga skäl tappat lusten för datorer, men snart så blir nog uppdateringarna mer regelbundna och kanske mer intressanta :). Vad vet jag? Betraktaren avgör.

BTW - orkar knappt kommentera klantsossens mail sänt från sin arbetsplats. Hur dum får man vara? Både bokstavligt och bildligt talat. Man sänder inte sådana mail, det är inte god mailetikett.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 1, 2006 4:49 EM