« Kuffar? Salafi? | Startsidan | Moderaterna är INTE ett arbetarparti »

28 april 2006

Haga-mannens urskuldan

"Jag var full och trött"

Skulle det vara ursäkten till Haga-mannens illdåd? Hur många är inte fulla och trötta utan att våldta och misshandla andra personer. Nu ska hjärnskrynklare undersöka Haga-mannen och jag hoppas att det kommer fram att han var vid sina sinnes fulla bruk. Det vore ett hån mot hans offer om han blev kryssad.

BTW - Snacka om dålig tajming.
Tyvärr tycker jag att hans förslag suger fett
och är inget som gynnar flertalet av muslimerna.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 28, 2006 06:43 EM

Kommentarer

Han skulle druckit ännu mer och blivit ordentligt berusad, så hade han säkert inte lyckats genomföra våldtäkterna.

Skrivet av: Susanne datum: april 29, 2006 07:51 EM

Det här med vem som blir klassad som "sinnessjuk" verkar vara slumpartat i brottsutredningar. Eller är det vi oinvigda som inte begriper?

För det är klart, ska man hårddra det hela så är väl ingen människa som kan döda / allvarligt skada en annan mänsklig varelse,( utan att vara hotad,) normal? Åtminstone inte normal med allmänna mått mätt. Vi ska väl egentligen alla ha spärrar som stoppar sådana handlingar och har vi inte det, så är något fundamentalt fel. Sen kan detta fel bero på några felaktiga gener, fel i uppväxtmiljön eller tillfällig sjukdom.

Det finns i så fall "ursäkter" för alla mördare och dråpare att just deras spärrar inte fungerar. Men då blir ju hela lagstiftningen meningslös. I stort sett vem som helst kan gå ut och slå ihjäl / skada utan straff. De bedöms i stället som vårdfall. Sen kan man undra vilket som är värst att få; straff eller vård?

Samtidigt ska de straffade vårdas och sen ska de vårdade straffas eller...........?

Jag hänger inte med riktigt, det är antingen glapp i min logik här eller i lagstiftarens eller laguttolkarens.

Skrivet av: Inga datum: april 29, 2006 07:56 FM