« maj 16, 2006 | Startsidan | maj 18, 2006 »

17 maj 2006

Testikel- och prostatacancer borde det införas test för

Det talas mycket om cancer i de kvinnliga könsorganen och brösten. Vi kvinnor får gå på mammografi och ta cellprover på livmodertappen med jämna mellanrum. Jag tycker att män skulle få gå på liknande kontroller när det gäller prostatan och testiklarna.

Jag fick ett mail, jag brukar inte så ofta låta mig styras av att en del vill att jag ska skriva om ditt eller datt. Men det här kändes faktisk både seriöst och aktuellt och det kom från Cancerfonden.

Mailet kan ses nedan:

Robert Dahlgren är en av Sveriges främsta STCC-förare. Roberts farfar gick bort i prostatacancer. Nu vill Robert hjälpa till att få in pengar till forskningen kring prostatacancer. "Cancerforskningen ger resultat. Det bevisas gång på gång. Ta till exempel testikelcancer. För 30 år sedan var det få som överlevde, idag blir nästan alla friska. Jag vill att vi ska komma lika långt med prostatacancer. Helst ännu längre. Mitt bidrag är att skänka en åktur med mig i samband med varje tävling i STCC-serien. Åkturen går till högstbjudande." "Du kan också lägga bud på min overall, mina handskar och mina skor. Alla pengar går till prostatacancerforskningen. Vi måste alla hjälpas åt, och det här är vad jag kan göra. Insamlingen är också till minne av min farfar, som gav mig min första go-cart. Farfar gick bort i prostatacancer."
Läs mer här!
// Annica Tiger

Annica Tiger 6:42 EM | Google

Varför försvarar HSB Danielsson?

Socialdemokraterna måste göra sig av med Lars Danielsson. Som det är nu är han bara en belastning för partiet. Lars Danielson tjänar 81.500 i månaden och med den lönen borde han inte hålla på med sina charader. Minns. Minns inte. Minns lite. Minns fel. Ändrar sig hit och dit, som en båt i sjönöd som bara driver omkring.

Jag brukar inte påpeka folks utseende, men han ser ut som en otrygg hundvalp i fejan. Ögonen kollar jag oftast in på människor. De som flackar med ögonen känns inte pålitliga och det är precis vad Lars Danielson gör titt som tätt, speciellt när han blir lite pressad. VaFan, med den lönen borde man ha lite mer driv och stake i sig. De övriga statssekreterarna i regeringskansliet har i dag en månadslön på 73 500 kronor. Bara det retar upp mig till vansinne. Finns det verkligen någon anledning till att de ska ha så mycket betalt?

Jag var i Thailand när Laila Freivalds försvann från sin post, så jag har ingen bakgrundshistoria (men det verkar som hon själv tagit beslutet, men jag undrar lite varför HSB så hårt försvarar Lars Danielson. Det kommer med all sannolihet innebära missnöjesröster som i värsta fall tillfaller Alliansen och dess partier.

BTW - är det inte dags att Han Som Bestämmer utser en efterträdare, någon som inte är godsherre utan någon som har kvar rötterna från arbetarklassen. Göran Perssons väg har varit lång och jag tror att han har tappat lite av gnistan och dessutom fingertoppskänslan av vad en vanlig arbetare vill, behöver och kan kräva av ett arbetarparti.

Gör något! Annars förlorar socialdemokraterna valet och det vore en katastrof. Alliansen skulle åka in på ett bananskal och jag bara anar vad som i så fall kommer att ske de närmaste fyra åren. Intet gott i mina ögon.

Nu finns det bara ett alterativ - rösta på VP - om inte sossarna agerar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:53 FM | Google