« Personlig nummerskylt | Startsidan | Kommer bloggarna att bidra till en smutsig valrörelse? »

18 maj 2006

Intressant.se, Bloggtoppen visavi Blogrankers

Inlägget jag skrev i går med rubriken "Testikel- och prostatacancer borde det införas test för" har tydligen missuppfattats. Nu har inlägget ändrats, vi har haft en kommunikation via mail så det känns ok. Att anklagas för bloggfrieri via rubriksättning känns väldig främmande.

Jag tycker att män ska få gå på regelbundna kontroller, likt vi kvinnor som kallas för cellprov och mammografi med regelbundna intervaller. Det var därför jag skrev inlägget, samt att hjälpa Cancerfonden i dess kampanj.

Statistik från SBU - Statens beredning för medicinsk utvärdering visar detta med all tydlighet tycker jag. Statistiken är från 1992, men lär vara en fingervisning om läget än i dag.

Att jag pingade inlägget till intressant.se var för att jag tyckte att det var av allmänt intresse. Jag pingar inte alla mina inlägg till intressant.se, vilket en del gör och det var nog inte meningen från början, har jag i alla fall alltid trott. Men jag kanske har fel?

Jag hade ju kunnat skriva "Det kom ett mail från Cancerfonden", men då skulle det inte framgått vad det handlade om. Dessutom kan knappas rubriken "Testikel- och prostatacancer borde det införas test för" jämföras med rubriker som innehåller sex- och könsord, eller antydningar om dito och används regelbundet av samma bloggare. Okey - jag skrev häromdagen en rubrik om "Sexchatt som fick ett snopet slut, samt ett nytt uttryck som myntats - gromning", men det var precis vad inlägget handlade om.

Jag har blivit uppmanad att lista mig på Bloggtoppen. Det är många som listar sig där, så det måste väl vara tämligen rumsrent. Jag är oerhört fascinerad av att modeblogar verkar vara det som gäller. Men det är nog bara för att jag är inte ett dugg intresserad av mode eller trender.

Blogrankers vet jag att det var stort stohej om förut. Det var prat om spam. Hot om polisanmälningar. Jag fattade aldrig varför, vad jag minns var jag ute och reste och hängde därför inte med alls. Är den tjänsten fortfarande lika dåligt ansedd bland bloggarna i gemen? Att lista sig på Bloggtoppem är okey, men inte på Blogrankers? Kan någon ge mig en godtagbar förklaring vore jag glad.

BTW - Glömde bort att webhotellet skulle lyfta över MySQL-tjänsten på en ny server och att varken blogg (fast den verkade fungera, men det var väl de statiska sidorna som visades) eller anslagstavla därmed skulle fungera mellan 13.00 och 15.00. Jag märkte det först när jag försökte logga in på MT. Teflonminne. Men det är en bra service från Webhotellet att informa er om driftstopp och underhåll.

Update:
I morgon bitti 07.20 ska Rosemari antagligen prata om bloggar och politik och etik i P1 tillsammans med Johan Norberg. Det kan bli intressant.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 18, 2006 04:38 EM

Kommentarer

Å Annica! Du har varit med lite för länge för att jaga billiga poäng. För att försöka få läsare med "skandalrubriker".

Bloggtoppen har gått mig fullständigt förbi, jag vet inte ens adressen... Men det är förstås lite kul att läsa om vissa som tar det på blodigt allvar.

Och ja. Jag pingar också bara intressant om jag tror/tycker att inlägget är lite extra. Intressant...

:-) Kram på dig!

Skrivet av: Monica datum: maj 18, 2006 11:42 EM

Jag är inte anmäld till några topplistor och är inte där och tittar vilka som ligger på topplistorna heller.

Intressant tycker jag är en jättebra tjänst. Jag går fortfarande in och kollar rubriker, men jag klickar mer och mer sällan. Min personliga uppfattning är att självkritiken och självcensuren på vad som pingas till Intressant är låg, vilket gör att Intressant inte är så intressant längre. Det är inte främst de läsvärda blogginläggen som pingas. De är samma bloggare som pingar sina inlägg oberoende av vad de handlar om. Att se samma bloggare ha ett flertal inlägg på nya blogginlägg samtidigt, tycker jag tyder mer på bristande självkritik än att det är bra blogginlägg. För mig stärker det inte förtroendet för bloggen.

Jag tycker Knuff är bättre än Intressant idag.

Skrivet av: Åsa datum: maj 18, 2006 10:47 EM

När det gäller blogrankers så har samma som ligger bakom blogrankers startat en liknande tjänst. Den här gången har de inte spammat. De har väl lärt sig den läxan.

Jag tänker inte själv använda någon av dessa tjänster, men det är mest för att jag inte vill stödja folk som hotar med stämning istället för att föra en normal diskussion...

Sedan får var och en göra vad de själva anser känns rätt...

Skrivet av: Bengt datum: maj 18, 2006 05:45 EM

Du tänker väl helt rätt när det gäller Intressant.se, så tänker jag med...men frågan är om alla tänker så...

Jag brukar också pinga dit om det är något jag tycker fler borde få veta...

Skrivet av: Bengt datum: maj 18, 2006 05:41 EM

Men är inte det historia nu? De visst nog inte vad de gjorde. Då.
Men jag ser ingen skillnad längre på bloggtoppen och Blogrankers. Jag förstår inte varför så få reggar sig där jämfört med bloggtoppen, konceptet är tämligen lika. Blir man "outad" om man listar sig på Blogrankers?

Dessutom vill jag ha lite input på detta med intressant.se. vad gäller egentligen. Tänker jag fel?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 18, 2006 04:59 EM

Annica: Det började med att några som kritiserade blogrankers fick hot om stämning. Blogrankers hade för att marknadsföra sin site sprungit runt på massor av svenska bloggar och kommenterat med samma meddelande...

vilken fin blogg...kom och använd blogrankers med länk eller liknande...

Jag reagerade mot det och skrev....
http://peko.se/blogg/2005/09/27/blogrankers_lurar_fafangt_folk_att_lanka/

De fortsatte och spamma så jag skrev...
http://peko.se/blogg/2005/10/06/blogrankers_fortsatter_spamma_lat_dem_in/

Sedan skrev jag detta
http://peko.se/blogg/2005/10/09/federley_och_politikerbloggen_stodjer_in/

Fredrik och Niklas tog bort sig från Blogrankers och då hotade blogrankers mig med stämning...
http://peko.se/blogg/2005/10/10/hot_om_stamning_for_att_tysta_min_asikt_1/

Ungefär samma sak hände en massa andra bloggare
http://strangnet.se/blog/2006/01/24/blogrankersroran_rullar_vidare/

Det var mest tomma ord för deras hot om stämmning handlade mer om att få tyst på kritiska röster...

Skrivet av: Bengt datum: maj 18, 2006 04:51 EM