« Bakgrundsljud trodde jag var förlegat | Startsidan | Mors dag »

27 maj 2006

Två katter i en smäll

Egentligen en tragisk rubrik. När B. hämtade mig vid stationen så berättade han att det låg två överkörda katter vid en refug utanför dagiset på Rönnbärsvägen. Vi handlade och när vi åkte hem bad jag honom stanna strax innan katterna.

Jag gick bort till katterna, som hade lagts bredvid varandra. Den ena var till synes helt oskadd, gyllengul och vit - men stendöd. Den andra såg ut som en grå katt, slamsorna var lite svåra att göra en definitiv bestämning av hur katten sett ut i livet.

Men på den katten fanns ett halsband. Jag kavlade upp armarna och lirkade bort halsbandet bland allt slafs och hittade ett telefonnummer. Jag ringde, först kom jag till en telefonsvarare så jag blev lite osäker att jag läst av siffrorna rätt utan glasögon.

Väl framme vid bilen tog jag fram lappen och ringde igen, jo - jag hade ringt rätt och nu svarade damen själv. Tacksam för att jag ringt, men väldigt ledsen för kattens skull. Det var dotterns katt och damen hade varit orolig då katten inte kom hem i går.

Jag beskrev vad vi stod och att jag skulle lägga halsbandet på marken och när hon stod bredvid det skulle hon se katterna i refugen snett framåt.

B. tyckte jag var lite fånig, men jag sa bara:

- Tänk om det varit din katt? Hade du inte velat veta?

Märk era katter. Händer en olycka får ni i alla fall besked. För då blir det så mycket enklare att ringa. Den som kört på katterna hade uppenbarligen inte brytt sig om att ringa utan bara lagt upp dem på refugen. Slarvigt. Fegt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 27, 2006 02:44 EM

Kommentarer

Det visar än en gång att du har ett varmt hjärta, Annica! :o)

Hade det varit mina katter så hade jag blivit jätteglad att bli kontaktad! Två av mina har blivit överkörda - ena föraren stannade och ringde numret på halsbandet, den andra föraren smet, fast det hände på gatan utanför mitt hus!

Skrivet av: Snigel datum: maj 28, 2006 09:32 EM

Bra och rådigt gjort! Den andra katten kan ju varit chipmärkt, men då måste man ta den till en veterinär som har en läsare till dessa chip och det tror jag få gör. Mina kissar är, trots att de är innekatter, öronmärkta och reggade hos Kennelklubben. Kanske lite klurigare än halsband, men då ser man, om katten tappat sitt halsband att nån äger den iaf.

Skrivet av: anna datum: maj 28, 2006 07:57 EM

Katter bör inte få vara ute där det finns biltrafik.

Skrivet av: Jinge datum: maj 28, 2006 01:22 EM

Först blir jag ledsen över det som du beskrev. har nämligen världens gulligaste katt själv.
Sedan blir jag jätteglad över att läsa om ditt agerande. För mig är det självklart att man hjälper till vid alla sådana här händelser.

Skrivet av: Flaxa datum: maj 28, 2006 11:20 FM

Om inte i händelse av detta slag. Det kan ju vara bra att veta vad som hänt och inte gå och vänta och oroa sig.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 28, 2006 06:41 FM

Bra och snällt gjort av dig. Lösgående katter SKA ha märkning.

Skrivet av: Daniel datum: maj 27, 2006 04:54 EM