« juni 14, 2006 | Startsidan | juni 16, 2006 »

15 juni 2006

Inga implantat, än

Läkaren blev väl antagligen lite besviken för han såg väl inkomsten av x antal implantat segla iväg i luften.

Skämt åsido, han var imponerad över att behandlingen fungerat så bra, trots att jag röker. Det brukar inte göra det i vanliga fall på rökare sa han. Kul att få den responsen.

Men två tänder sitter löst till, både bokstavligt och bildligt talat – men inte värre än att han tyckte att jag kunde fortsätta med behandligen och sedan återkomma om ett år.

Ett års respit i alla fall och även om det nu blir så att jag måste sätta in implantat så kändes det genast mycket bättre att veta att det bara gäller två tänder.

När jag var där första gången då var prognosen mer dyster, men fan den som ger sig. Som jag slitit och jobbat. Jag kommer att forsätta med mellanrumsborstar och allt annat jag ordinerats att göra. Det har blivit en vana, så det är inte så farligt som det låter.

Men sluta röka? Njae.....

Men jag har beställt boken Petra tipsade om i inlägget nedan, plus givetvis några till. Att gå in på Bokus och förvänta sig att bara jag ska köpa en bok är ganska svårt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:03 EM | Google

Sluta rök, du som kan - innan det är för sent.

I dag får jag min dom. Min vanliga tandläkare sände i väg mig till en parodontologiklinik inne i City, eftersom han misstänkte att jag lider av tandlossning. Kul i jul. Nu har jag gått där x antal månader och följt deras hårda behandlingsplan så gott jag kunnat. Nu får jag väl höra huruvida det fungerat eller inte.

Titanimplantat blir det inte fråga om från min sida.
Då får det vara as it is.
Vem har råd med sånt?
Inte jag i alla fall.

Vad detta beror på? Rökningen så klart.
Du som är ung och röker, lägg av innan det är för sent.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:05 FM | Google