« juni 15, 2006 | Startsidan | juni 17, 2006 »

16 juni 2006

Sluta flytta runt Europaparlamentet

Har du skrivit på listan? Flyttkarusellen av EU-parlamentet kostar enorma summor pengar och ter sig som ett skämt för en vanlig lekman. Tolv veckor om året ska det vara aktiviteter i Strasbourg. Det är Franrikes ståndpunkt.

Sex långtradare med kontorsmaterial kör varje månad till Strasbourg, ungefär tre tusen personer åker med, förmodligen inte i lastbilarna :), utan i lite dyrare transportmedel. Från parlamentet i Luxemburg kör två långtradare med kontorsmaterial och cirka 200 person åker till Strasbourg.

Det kostar Europas skattebetalare ca 200 miljoner euro/år att flytta parlamentet mellan Bryssel/Belgien och Strasbourg/Frankrike....Deltagardemokrati. Artikel 47 om deltagardemokrati i den föreslagna konstitutionen för Europa, som EU-kommissionen ställt sig bakom, bygger på att man vill få medborgarna i den Europeiska Unionen mer aktiva och delta i debatten om de europeiska frågorna. Därför startar vi nu ett medborgarinitiativ för att samla ihop en miljon underskrifter för att få ett slut på slöseriet av skattebetalarnas pengar.

EU-parlamentet borde ligga i Bryssel. Lägg även ned parlamentsbyggnaden i Luxemburg. Lägg ned parlamentet i Strasbourg. Varför ska Frankrike envisas med att denna flyttcirkus ska fortsätta enbart på grund av prestigeskäl. Det är inget som gynnar EU-medborgarna.

Vad gör du Göran Persson
för att stoppa detta slöseri?
Förmodligen ingenting.
Bugar, flinar och bockar bland
de övriga regeringsmedlemmarna.
Vid mötet i går togs inte ens denna fråga upp
hörde jag på nyheterna i morse.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:50 FM | Google