« Sommaren efterlyses | Startsidan | Bloggtreklöver 95 »

1 juni 2006

Artister för livet

Stiftelsen "Artister för livet" bör vara ganska körd nu? Lär några artister ställa upp i framtiden? Kan det kännas meningsfyllt nu när det kommit fram att bara fyra procent av omsättningen gått till välgörenhet?

Saxat ur DN.

Stiftelsen lägger alla kostnader och intäkter inom ramen för ett aktiebolag som stiftelsen äger. Förra året omsatte bolaget totalt 2,2 miljoner kronor. Totalt gick 80.000 kronor till välgörenhet - mindre än fyra procent av omsättningen.

Någon eller några har tjänat sig en rejäl hacka. För visst finns det alltid omkostnader kring insamlingar, men de lär inte ligga på 96 procent.

Stiftelsen ska lägga ut information på sin hemsida i dag. De menar att i nyhetssändningar har "Artister för Livet" granskats och framställts som oseriösa. Ja, de har granskats och vad jag kunde se så var granskningen helt korrekt.

http://www.artisterforlivet.com/

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 1, 2006 09:03 FM

Kommentarer

Hoppas någon vågar polisanmäla stiftelsen. Det kan inte vara okey att de endast delar ut 5%

Skrivet av: västkusten datum: juni 4, 2006 08:54 EM

Det är tragiskt att man kan blåsa barn och andra som man samlar in pengar till och skylla på dyra omkostnader, löner, (vad får, de ideella för ersättning?) och andra utgifter, (dolda aktiebolag!)
Dessa "Parasiter för Livet", skall återbetala stöldgodset och jag överväger att göra en polisanmälan, för "bedrägeri"?
Välkommen in på min hemsida och mitt forum. Bli medlem och kom med Era åsikter, vilket jag anser vara värdefullt.
www.brych.se Välkommen!

Skrivet av: peter brych datum: juni 4, 2006 07:46 EM