« Bloggtreklöver 95 | Startsidan | Hela havet stormar, men det kommer att mojna »

2 juni 2006

Klantigt agerande av polisen

På webbhotellet PRQ beslagtogs runt 200 servrar, många av PRQ:s kunder tillhör privatpersoner eller företag utan brottslig verksamhet. Det tycker jag är helt vansinnigt. Om polis och åklagare var ute efter The Pirate Bay och de som ligger bakom sajten är väl en sak. Men att bara rensa rakt av så att enskilda företag och individer drabbas är förkastligt. Polisen hade väl kunnat kolla vilka servrar som tillhörde webbhotellet och vilka sajten The Pirate Bay disponerade på plats istället för att ta med sig allt utan urskiljning.

Jag hade själv blivit helt rabiat om mitt webhotell totalt stängdes ned och därmed skulle alla tjänster jag betalar för sluta fungera, hemsida och mail m.m.

Det var USA:s regering som låg bakom tillslaget mot fildelningsnätverket Pirate Bay i går, enligt uppgifter till SVT:s Rapport.

Vad har Vita Huset med svenska sajter att göra? Är Sverige en av USA:s marionetter? USA verkar ha sina fingrar i alla syltburkar som finns numera. De borde ägna sig lite mer åt att sopa rent framför sin egen dörr.

Nya anklagelser om massaker i Irak. Brittiska BBC visade i torsdags en film där den amerikanska militären anklagas för att avsiktligt ha dödat elva civila i Ishaqi, 10 mil norr om Bagdad.

Detta är bra mycket viktigare att utreda och få slut på dessa illdåd än att bry sig om att Hollywoods branschorgan MPAA retar sig på fildelning i lilla Svedala.

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 2, 2006 08:04 FM

Kommentarer

anders gardebring: Du tar ju i så du nästan spricker. Rättsövergrepp och censur är väl inget unikt med detta? Jag håller med om att vissa saker känns konstiga, men som ni skriker och domderar som om kriget vore här, så blir det liksom bara för mycket.

Tänk om andra rättsvidriga händelser kunde få denna reaktion?

Skrivet av: Ordis datum: juni 2, 2006 05:56 EM

ordis. Vad som har inträffat är ett grovt övergrepp på våra fri- och rättigheter. Det är också grovt integritetskränkande. Vidare är det fråga om censur från statsmakten, något som inte är lagligt i Sverige om du inte begår lagbrott. Något som en majoritet av de siter som stängts ned INTE har gjort sig skyldiga till. Det ser ut som att Bodström har utövat ministerstyre, på uppdrag från USA. Ministerstyra är inte heller i enlighet med svensk lag.
Jag själv är indirekt drabbat då en av mina kunders servrar togs i beslag. På denna maskin har han säljstöd, kunddatabas och sitt företags hemsida. Varken han eller jag var ens medvetna om att piratebay fanns i samma serverrum.
Anser du på fullt allvar att detta INTE borde orsaka ett ramaskri? Själv är jag tvärtom förvånad över att det uppmärksammants såpass lite i de etablerade medierna. Det är i princip bara SVT som varit på ordentligt.

Jag har själv försökt göra en genomgång över alla övergrepp och felaktigheter.
Läs den:
http://gardebring.com/2006/06/228.html

Tycker du fortfarande att det är konstigt att folk är upprörda?

Skrivet av: Anders Gardebring datum: juni 2, 2006 02:45 EM

Annica: Jo, det är vardagligt men likafullt bra mycket allvarligare än detta anser jag. Jag menar nu inte att Intressant skall fyllas med sådant hela tiden, men jag kan ändå inte låta bli att förundras över att just detta fått sådant genomslag. Hybris långt innan utredning och sådant är klart.

Patrick: Klampar inte staten in på många områden dagligen utan stöd i lagtexten? Jag menade inte att jämföra på det viset som du nu gör. Jag bara filosoferade över fenomenet, vilket jag tycker är intressant. Det finns så mycket annat som jag tycker är bra mycket viktigare.

Skrivet av: Ordis datum: juni 2, 2006 01:15 EM

Ministerstyre kallas det! Göran Persson sitter i knät på USAs styre och slickar dom dessutom i r*ven. Persson är en fet marionett som omgående borde kastas ut från sin post.

Men hela händelsen är anmäld till rätt myndighet av många personer. Hoppas dom som är oskyldiga får ersättning för polisen och åklagarens klantiga åtgärder. För dom var klantiga. Det stog på servrarna vilka som tillhörde The Pirate Bay.

Skrivet av: Claes datum: juni 2, 2006 12:04 EM

Ordis, det är väl ändå en ganska stor skillnad när staten klampar in och uppför sig som de vill utan stöd i lagtexten - här har ju grundläggande fri- och rättigheter inskränkts utan någon anledning.
Den dagen riksåklagaren och polisen springer runt och misshandlar kvinnor och barn på uppdrag av amerikanska utrikesdepartementet är jag rätt övertygad om att det blir ett ramaskri också.

Skrivet av: Patrick datum: juni 2, 2006 09:47 FM

Den dagliga misshandeln av barn och kvinnor är kanske för vardaglig? Det händer var dag. Jag har skrivit mycket om detta. Men jag tror aldrig på att det blir ett genomslag i bloggvärlden att skriva om dito frågor.

Men jag tycker att det var klantigt agerande av polisen att släcka ned alla servrar utan urskiljning. En polis som dessutom sagt att de inte har resurser att jaga fildelare och inte tänker lägga ned tid och kraft på detta, sagt efter att den nya lagen kom.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 2, 2006 08:47 FM

Jag förundras ändå över vilket genomslag detta fått i bloggvärlden.

Tänk om frågor såsom den dagliga misshandeln av barn och kvinnor kunde få samma genomslag?! Märkligt egentligen ju mer jag tänker på det.

Skrivet av: Ordis datum: juni 2, 2006 08:27 FM

I USA hade det så klart lett till enorma skadestånd om oskyldiga företag- och privatpersoner blev bortkopplade på det sättet.
Men hur fungerar det i vårt lilla land?
Skadestånd eller vad kan det bli - en ursäkt?

Skrivet av: SANDRA datum: juni 2, 2006 08:10 FM