« Inga implantat, än | Startsidan | Hemlighetsmakeri »

16 juni 2006

Sluta flytta runt Europaparlamentet

Har du skrivit på listan? Flyttkarusellen av EU-parlamentet kostar enorma summor pengar och ter sig som ett skämt för en vanlig lekman. Tolv veckor om året ska det vara aktiviteter i Strasbourg. Det är Franrikes ståndpunkt.

Sex långtradare med kontorsmaterial kör varje månad till Strasbourg, ungefär tre tusen personer åker med, förmodligen inte i lastbilarna :), utan i lite dyrare transportmedel. Från parlamentet i Luxemburg kör två långtradare med kontorsmaterial och cirka 200 person åker till Strasbourg.

Det kostar Europas skattebetalare ca 200 miljoner euro/år att flytta parlamentet mellan Bryssel/Belgien och Strasbourg/Frankrike....Deltagardemokrati. Artikel 47 om deltagardemokrati i den föreslagna konstitutionen för Europa, som EU-kommissionen ställt sig bakom, bygger på att man vill få medborgarna i den Europeiska Unionen mer aktiva och delta i debatten om de europeiska frågorna. Därför startar vi nu ett medborgarinitiativ för att samla ihop en miljon underskrifter för att få ett slut på slöseriet av skattebetalarnas pengar.

EU-parlamentet borde ligga i Bryssel. Lägg även ned parlamentsbyggnaden i Luxemburg. Lägg ned parlamentet i Strasbourg. Varför ska Frankrike envisas med att denna flyttcirkus ska fortsätta enbart på grund av prestigeskäl. Det är inget som gynnar EU-medborgarna.

Vad gör du Göran Persson
för att stoppa detta slöseri?
Förmodligen ingenting.
Bugar, flinar och bockar bland
de övriga regeringsmedlemmarna.
Vid mötet i går togs inte ens denna fråga upp
hörde jag på nyheterna i morse.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 16, 2006 06:50 FM

Kommentarer

Vilket fullständigt galopperande vansinne! Men så är det väl byråkrati och prestige som är de grundpelare på vilka hela korthuset EU vilar. Att få fransmännen att tagga ned på sin prestige vore som att få tyskarna att avveckla sitt byråkratiska drag.

Ännu mer vansinnigt är det när man tänker på alla stora ord om miljömål med mera inom EU, och ändå envisas de med att köra lastbil för sitt kontorsmaterial hela tiden. Jag skriver på listan.

Skrivet av: Lars Anders Johansson datum: juni 18, 2006 12:33 EM

Löjligt att så mycket pengar går till så lite. Usch och fy; de pengarna hade kunnat gå till så mycket annat.

Skrivet av: Daniel datum: juni 18, 2006 09:08 FM

Jag tycker att de borde flytta parlamentet till Stockholm också två veckor om året, jag tycker inte den där cirkusen kostar tillräckligt med pengar ;)

Skrivet av: Jan datum: juni 16, 2006 01:57 EM

Man kan gämföra EU med MicroSoft. Gör om, gör rätt är vad som gäller i båda fallen.

Skrivet av: Claes datum: juni 16, 2006 11:06 FM