« Må solen skina över alla i dag | Startsidan | Bombman E18 »

24 juni 2006

Spam väcker tigern i mig

Säg ordet spam och jag är beredd att fälla ut mina tigerklor och hugga mina skarpa hörntänder i de som sysslar med dito. De har hittat till anslagstavlan på guiden och jag skulle gärna vilja ha något liknande som jag har på bloggen, att innan en kommentar kan postas måste abc fyllas in i en viss ruta.

På anslagstavlan skulle det räcka med att exempelvis ö skulle fyllas i en ruta, för de som spammar kommer då inte från Svedala och ö torde inte finnas på deras tangentbord. Men jag är inte så bra på php, det är bara att inse det. Jag har försökt att få till det, men misslyckats.

Nu sitter jag och andra och raderar skiten manuellt. Häromdagen var det 14 sidor med spam som fick raderas manuellt. Jag är evinnerligt tacksam att det gjordes av en annan. Jag hade kreverat om jag sett det först.

Vad vinner de på att hålla på? Jag tillåter inte html, så sökrobotorna har inga urlar att följa i deras spaminlägg. Trött är förnamnet. Grinig efternamnet.

Annars skiner solen, men inte så att jag direkt slängt mig i solstolen. Jag har blivit bortskämd med att bada på riktigt så en trädgårdsdusch ser jag inte som ett fullgott alternativ.

Snart är det match. Ödesdiger dito. Mitt tips. 2-1 till Tyskland.

Update:
2-0, inte illa gissat av mig.
Synd, men Sverige var inget bra lag i detta VM.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 24, 2006 03:18 EM

Kommentarer

Kika på popfile.sourceforge.net, PopFile vaskar min mail och håller de ca. 2500 spammen per dag från min inbox.

Använd gärna Javascript för att pussla ihop mailadresser .. så klarar inte bottarna av att hitta några adresser.

Skrivet av: Christopher datum: juli 3, 2006 06:18 EM

Nu sitter jag visserligen inte med PHP, utan med ASP, men det borde kunna lösas på motsvarande sätt.

Jag upplevde samma problem med min server och istället för kommentarer blev jag nedlusad med spam. Någon tänkte till (det var inte jag) om hur robotar arbetar och vips så hade denne okände vän lagt in in en tids-spärr, varje försök att kommentera innanför 10 sekunder skickas bara vidare till en "ikke-sida", roboten läser ju inte men hamrar på som en vilde! Sedan den 25 maj har ett (1 !) slunkit igenom ! Det kräver visserligen en liten uppmaning till läsaren att vänta det stipulerade antalet sekunder innan dom klickar på sänd, men än så länge är det en enkel och förnuftig lösning.

Skrivet av: konstit datum: juni 26, 2006 08:38 EM

Haha Annica!
Hade jag klor att spänna ut skulle jag göra sammalunda, men jag heter ju inte Tiger, så jag får nöja mig med att säga några fula ord när bloggen spammas - och det gör jag, och det hjälper inte ett dugg :-)

Skrivet av: Kerstin datum: juni 26, 2006 12:22 FM

Svar till Eija Korhonen:

Spam är skräppost via mail. När man spammar så skickar man ut massor av detta ill ofantligt många mailadresser. Dessa asdresserr finns att köpa på CD-skivor för en billig peng. Sedan får spammaren ett visst antal öre för varjee utskick. Att man sedan får mail på kinesiska till sverige som inte ens går att läsa verkar inte ha någon betydelse

Skrivet av: Claes datum: juni 25, 2006 12:58 EM

Hej!

Skulle någon vilja vara snäll och upplysa mig om vad spam är för något... och vad gör man när man spammar?
MVH från Eko

Skrivet av: Eija Korhonen datum: juni 24, 2006 10:31 EM

Hej Annica, håller med Bengt. Byt till Wordpress!

Skrivet av: Anders datum: juni 24, 2006 09:44 EM

Det gäller inte bloggen utan anslagstavlan på guiden och den är gjord i php.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 24, 2006 07:57 EM

Annica: Mitt tips är att byta till WP och slippa radera. WPs spamskydd är effektivt. Urban på uppkopplat verkar dock ha skruvat spamskyddet så att det sväljer alla kommentarer....

Skrivet av: Bengt datum: juni 24, 2006 04:43 EM