« Att vara journalist har sina risker | Startsidan | Vad är lycka? »

14 juli 2006

Grannsämja

I natt vaknade jag vid halv ett av att några ungdomar satt ute på en balkong i huset mittemot och förde livliga diskussioner, skrattade och hade allmänt trevligt. Fast tidpunkten var lite illa vald. Alla har inte semester nu. Jag kan tänka mig att en och annan nära granne i samma hus var måttligt roade, speciellt de som kanske skulle gå upp tidigt i dag för att åka till sitt dagliga slit och släp.

I det hus jag bor i har jag tur med grannarna, de gör inte mycket väsen av sig. Det enda som gör mig smått vansinnig ibland är dörren till tvättstugan som finns bredvid min dörr. Det är en ståldörr och det låter verkligen när de slamrar med den. Ingen tänker på slamret och stänger den varsamt, utan pang tjong och igen. Plåtdörr möter plåtlist - det slamrar rejält.

På tal om balkonger.
Jag är glad att vi inte har denna typen av balkonger.
Hur lätt är det inte att gå in bakvägen så att säga.

Balkonger med brandtrappor

Fast jag har ingen balkong as it is.
Jag kan inte sova med fönstrena öppna.
Det vore inte kul om någon bara klev in :).
Fast nu i denna värme har jag haft ett fönster öppet,
när jag vaknar mitt i natten brukar jag öppna det.
Det blir ju outhärdligt varmt utan frisk luft.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 14, 2006 05:53 FM

Kommentarer

Skumma grannar finns det nog lite här och var, även i USA. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo i ett hus med balkong/brandtrappor så som på bilden. Jag har nog läst för många deckare :) och sett för många amerikanska filmer där sådana balkong/brandtrappor varit en del i handlingen.

Jinge, kan du inte lite försynt informera dem om att de nog inte bör hålla på så i längden, förr eller senare blir de vräkta om tillräckligt många klagar på dem. Att ge dem det rådet att vara tysta efter 23.00 är nog vara en välgärning.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 14, 2006 03:28 EM

"Plåtdörr möter plåtlist - det slamrar rejält."

Det går väl att klistra på en mjuk gummilist så blir det nog tystare.

Skrivet av: Paradigm datum: juli 14, 2006 01:00 EM

De där balkongerna du har på bilden är sannolikt inga balkonger per definition. Troligen är det nödutgångar i ett amerikanskt hus, de bygger ofta på det sättet. M.a.o. är det trapphuset som ligger innanför.

Ptja, grannar på balkongen har jag haft viss erfarenhet en tid i sommar. Tre stycken tonårsjäntor har huserat på grannbalkongen och eftersom min balkongdörr ständigt står på glänt, liksom mitt badrumsfönster (som vetter ditåt) så har jag mot min vilja fått höra en hel del om deras tonårsbekymmer liksom deras glädjeämnen… :-)

Jag har på olika sätt försökt att visa att deras resonemang överhörs, men jag har dragit mig i för att gå ut på balkongen och säga: ”- Hörni tjejer…”

Men nattetid har jag stängt både balkongdörr och badrumsfönster. Fnitter är rätt irriterande klockan 02,30 :)

Skrivet av: Jinge datum: juli 14, 2006 10:10 FM

ja alltså man kommer inte åt de där amerikanska "bakdörrstrapporna" från marken. ingen fara alltså om inte det är skumma grannar du räds för. tror jag.

/aziz

Skrivet av: Aziz von Aziz och Felicia datum: juli 14, 2006 07:19 FM