« Hundars öde i varma bilar och under jakt | Startsidan | Vem blir nästa statsminister? »

28 juli 2006

In i böckernas värld

Blir det sol eller inte i dag? Strunt samma.
I dag tänker jag börja läsa de böcker jag fick i går.
Glömma världen utanför....

4 x Camilla Läckberg
Hinsehäxan Lillemor Ohlin
Iskallt och Stenhårt Richard Flinga

Svårt val.
Vilken bok ska jag börja med?
Jag får köra ole dole doff.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 28, 2006 09:29 FM

Kommentarer

Svart Sabbat av John Dickson Carr kan vara något, jag har läst andra böcker av honom och gillat dem. PG Wodehouse var det länge sedan jag läste. Det finns mycket bra äldre litteratur, men även bra modern. Numera läser jag nog mer samtida litteratur.

Man får blanda lite. Jag har nog läst en hel del. Jag vet att bibliotekarien var imponerad av mina val när jag var i tonåren. Hon till och med fick beställa vissa böcker bara för min skull. Det var en liten filial som inte hade så stort utbud av klassiker.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 29, 2006 03:15 FM

He,he, regnet med at du hadde les Friedrich, men alvorlig talt sjekk Svart Sabbat av John Dickson Carr.Du vil ikke blie skuffet etter 30 sider...Jeg har en grense på ett kapittel for romaner om det er langt eller kort, forsvinner ikke ordene
og bilder skapes i mitt sinn, så går boken til innbytte i et eller annet antikvariat...Skal jeg lese noe lett, men underfundig er PG Wodehouse og en favoritt...

Skrivet av: AUTONOM datum: juli 28, 2006 09:44 EM

Nietzsche och Freud har jag läst så det räcker (ingick i en av de utbildningar jag gått), jag har ett gediget bibliotek hemma med allt från Nietzsche, Freud, datalitteratur, ryska romaner, tusen och en natt (mina första egna böcker), finlitteratur och så de jag köpte nu. Jag slukar allt. Fast om en bok inte fångar mitt intresse inom 30 sidor så hamnar de i en hög, böcker jag ska läsa senare - den högen växer långsamt. Jag är en allätare. Så i något deckarträsk har jag inte fastnat i. Inte heller i något dokusåpaträsk :).

Ibland läser jag deckare som förströelse, jag vill blanda och läsa brett. Jag har haft ett stort läsintresse sedan jag var ett litet barn och det intresset har följt mig hela livet.

Förut var jag en given bibliotekbesökare, numera samlar jag på böcker och min lilla lägenhet har mer böcker än möbler.

"Uff, så mange skrivefeil, sånn er det når man blir for ivrig..."

Känns igen :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 28, 2006 06:50 EM

Uff, så mange skrivefeil, var aldri bra på tastaturet
:(

Skrivet av: AUTONOM datum: juli 28, 2006 04:03 EM

Uff, så mange skrivefeil, sånn er det når man blir for ivrig...

Skrivet av: AUTONOM datum: juli 28, 2006 04:01 EM

Hvorfor i all verden utfordrer du ikke deg selv litt? Lese sånn ufarlig sørpe? Hva med å lese litt Mishima, Spengler, Celine, Baudelaire, og så runde av med noen firn aforismer av Nietzsche?
Hvor for leser alle femineter krim? Det er jo søppellitteratur med noen får unntak, akkurat som amerikansk søppel TV. Man møter noen sjablonaktige pappfigurer som er onde ( stort sett mannssjåvinister, rasister, homofobe etc. ), disse er selv om de er svin, altfor opplagte, så man må da gjøre det slik at en tilsynelatende politisk korrekt person viser seg å være verste Asonius i virkeligheten, og PK detektiven som kjemper både mot politiautoriteter og vanlige folk ( Oj,han/hun bryter lover og regler for å ta skurken, den var jo ny...), og leser filosofi på fritiden samtidig som han har sex til Brahms, og løser det hele såvidt...
Livet er for kort til å kaste bort på dette, la oss få noen bokbål med krimlitteratur, NÅ ;)
OK, hvis du absolutt må lese krim, hvorfor ikke lese Dickson-Carrs "Sort Messe", da snakker vi om underholdning på metafysisk plan.

Skrivet av: AUTONOM datum: juli 28, 2006 04:00 EM

Hinsehäxan Lillemor Ohlin!

Skrivet av: Mickey J Barczyk datum: juli 28, 2006 11:13 FM

Camilla Läckberg är en riktig höjdare, har kommit att bli en favorit. Rekommenderas till alla, som liksom jag, älskar att koppla av med en god deckare

Skrivet av: Lilith Svensson datum: juli 28, 2006 10:58 FM

Iskallt och stenhårt med Flinga rekommenderas å det varmaste. Den var mycket intressant.

Allt gott och kram till dig!

Skrivet av: Jerry datum: juli 28, 2006 09:31 FM