« Nyhetsnarkoman | Startsidan | Fjernet ulyd, funnet igjen dildo vibrator:-) »

26 juli 2006

Israel har beskjutit FN-posteringar

Israels påstår att de bombar sönder delar av Libanon och skjuter granater för att avväpna Hizbollah. Det verkar som de inte riktigt vet vad de gör, eftersom bomberna oftast drabbar civila och nu FN-gruppers posteringar. Jag förstår att FN:s generalsekretare Kofi Annan är upprörd över att fyra FN-observatörer dödades i ett israeliskt flyganfall och att fyra ghananesiska soldater ur Unifil-styrkan sårades på måndagen då en granat från en isarelisk stridsvagn träffade deras ställning.

Det kanske är dags för Israel att
ta sig en funderare på vad de sysslar med.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 26, 2006 06:28 FM

Kommentarer

En FN-tjänsteman som arbetade i FN-basen, och dog i attacken, hade skrivit ett mail för att varna för att Hizbollah använde FN-basen som sköld, dvs beskjöt Israel från positioner alldeles intill basen. Syftet var att israel skulle ge svarseld mot FN-basen och därmed fördömas av omvärlden:

http://www.canada.com/ottawacitizen/news/story.html?id=37278180-a261-421d-84a9-7f94d5fc6d50

Skrivet av: Johan datum: augusti 2, 2006 10:40 FM

Nej Annica,
FN uppger att det är Hizbollah som har beskjutit Israel från FN:s positioner i Libanon, i syfte att dra på sig svarseld från Israel. FN:s styrkor i Libanon, UNIFIL, har skrivit om detta nästan varenda dag, utan att det rapporteras i svenska medier:

29 juli
"There were two incidents of firing close to UNIFIL positions from the Israeli side in the area of Marwahin and Deir Mimess in the past 24 hours. At the same time, it was reported that Hezbollah fired from the vicinity of six UN positions at Tibnin (2), At Tiri, Beit Yahoun, and Alma Ash Shab (2). UNIFIL strongly protested all these incidents to the Israeli and Lebanese authorities respectively."

http://www.un.org/Depts/dpko/missions/unifil/pr013.pdf

30 juli
"It was reported that Hezbollah fired rockets from the vicinity of three UN positions in the area of Tibnin, At Tiri and Brashit. They also fired small arms fire from the vicinity of two UN positions in the area of Alma Ash Shab and Al Duhayyra. UNIFIL strongly protested all these incidents to the Israeli and Lebanese authorities respectively."

http://www.un.org/Depts/dpko/missions/unifil/pr014.pdf

31 juli
"Two tank rounds from the Israeli side impacted directly on a UNIFIL position in the general area of Hula yesterday afternoon, causing extensive material damage, including the ammunition shelter, but no casualties. One aerial bomb impacted in the vicinity of a UN position in the area of Alma Ash Shab yesterday morning, causing damage to the parameter wall. It was reported that Hezbollah fired rockets from the vicinity of this UNIFIL position prior to the aerial bombardment. Hezbollah also fired small arms fire from the vicinity of the same position. They also fired rockets from the vicinity of two UNIFIL positions in the area of Tibnin and At Tiri in the central sector. There was one more incident of firing from the Israeli side close to UNIFIL position in the area of Mays al Jabal, when 10 tank rounds impacted 100 meters from the UN position. UNIFIL strongly protested all these incidents to the Israeli and Lebanese authorities respectively."

http://www.un.org/Depts/dpko/missions/unifil/pr015.pdf

En av FN-observatörerna som dödades i basen i Libanon hade skickat ett email några dagar tidigare, där han berättade att Hizbollah beskjöt Israel från positioner några meter ifrån FN-basen.

Skrivet av: Johan datum: augusti 2, 2006 12:05 FM

De som avväpnar Hezbollah visar sitt förakt gentemot genevekonventionerna, varför ska just denna grupp förvägras rätten att driva ut ockupanter ut ur sitt land? För att de är araber som slåss mot israeler, står politisk korrekthet över rättigheter?

Skrivet av: Wolle datum: juli 30, 2006 01:54 EM

"Tyvärr har det också visat sig att Hizbollah inte har speciellt mycket respekt för civilas rättigheter, varken i Libanon eller Israel."

Detsamma gäller Israel, de verkar inte heller ha speciellt mycket respekt för civilas rättigheter när det gäller libaneser och palestinier.

Jag har ingen lösning på problemet och det vore kanske mycket att begära, men jag har all rätt i världen att fundera över frågan och om mina funderingar inte passar andra så beklagar jag.

Det har funnits många terrororganisationer som via påtryckningar, samtal och dialog lagt ned sina vapen.

En fundering som jag ofta har är att det måste finnas en anledning till att en terrororganisation "bildas" och om man kan plocka fram den grundbulten och utgå från den så kan det finnas chans till framgång. Våld föder våld, därför anser jag att våld eller motvåld inte är någon lösning.

När det gäller Israel finns det en lång historia bakom. Men om Israel besinnade sig och återgick till planen för fred och återgick till 1967 års gränser.

Läs gärna dessa texter
http://blogg.aftonbladet.se/3/perma/29229/
http://blogg.aftonbladet.se/3/perma/31349/
http://www.rb.se/sv/Aktuellt/Nyheter/UppropforfrediIsraelochPalestina.htm
http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_13241050.asp

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 27, 2006 05:30 FM

Annica,

Hur föreslår du att avväpna Hizbollah??

Krigshandlingar (acts of war) är inom diplomatin och internationella traktat de facto likvärdigt med en krigsförklaring.

Vissa krig kan inte föras på lågintensiv nivå, precis som man inte kan vara lite gravid. Om syftet är att avväpna Hizbollah med våld, så måste man anpassa våldsnivån efter Hizbollahs förmåga och vilja till motstånd. Som det har visat sig, så är den ganska hög. Tyvärr har det också visat sig att Hizbollah inte har speciellt mycket respekt för civilas rättigheter, varken i Libanon eller Israel.

Skrivet av: G. Tikotzinsky datum: juli 26, 2006 11:04 EM

Enligt den nya terroristlagen som kom till efter det som hände i USA så får man ett problem här. Följer man den så faller Israel omedelbart under den. Hur kan det komma sig att resten av världen bara står och ser på? Är det beviset för att de flesta ledare slickar (B)uch i röven? FN bara gaggar, lite verkstad men en jädra massa skitprat.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,854035,00.html

Varenda svensk politiker uttryckte sin avsky inför exempelvis terrordåden i Madrid och London, våra ledarsidor flammade av indignation och avsky. Vilket inte alls var fel, tvärtom. Felet uppstår när Israels betydligt större terrordåd inte föranleder mer än svensk politiks likgiltighet.

Skrivet av: Claes datum: juli 26, 2006 04:55 EM

Magnus - jag vet vad krig är - jag har ögon att se med.

Jag ser Libanon bombas i smulor, långt in i huvudstaden Beirut. Bomber, småsmulor jämfört med vad motståndarna förfogar över.

Hizbollah har säkerligen INTE gömt sig i FN-posteringarna - ändå bombas och beskjuts de.

Visst dör civila i krig.

Men ta en våg, och om du värderar ALLA människor likadant, jämför siffrorna. Lägg i den ena vågformen de civila som dött i Israel och i den andra vågformen de civila som dött i Libanon (och palestinier senaste tiden).

Vågen väger inte jämt och det beror på att Israel saftar på rejält nu och att de miltärt är överlägsna Hizbollah och palestinierna.

Hizbollah ska avväpnas, det är en terrrorganisation, men jag tror inte att racet Israel kör nu är rätta sättet. Det de sysslar med är i mina ögon snarlikt statsterror.

De för krig säger du, men har Libanons regering förklarat krig? Palestinas regering har de förklarar krig? Vad jag vet så har de inte.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 26, 2006 03:14 EM

@Magnus
För några dagar sedan den 17 juli dog den 18 månader gamla libanesiska flickan på ett sjukus efter att ha råkat ut för samma Israeliska precitionsbombningar som fyra FN-soldater gjorde i natt. Här hemma i Sverige så är Magnus manisk och satirisk mot Annica Tiger och visar upp en begåvning som anstår en betraktare på håll.

http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?sidaid=292#jul26a
KAS

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juli 26, 2006 02:27 EM

Israel vet utmärkt väl vad man gör. Hizbollah nyttjar den civila infrastrukturen för sin terror, gömmer sina vapen i civila bostadsområden och uppträder inte i uniform. Dessutom rapporterar de inte sina döda så en hel del av de civila som rapporterats döda kan mycket väl vara Hizbollah-medlemmar som Hizbollah inte längre vill kännas vid.

Jag undrar verkligen vad du har för uppfattning av krig. Tror du man möts på en äng långt från bebyggelse och skjuter på varandra? I krig dör civila.

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: juli 26, 2006 10:15 FM