« augusti 13, 2006 | Startsidan | augusti 15, 2006 »

14 augusti 2006

Så fucking djävla onödigt

En fylla efter ett misslyckande slogs upp stort. Ja, det kanske inte är direkt rekommendabelt att supa sig aspackad iförd landslagsdräkt. Men än så länge är inte alkoholförtäring olagligt. Den personen fick sig en släng av sleven av en person som nu åkte dit i kokainhärvan. Lång näsa! Kasta inte sten i glashus!

Då är kokainhärvan som nu uppdagats tusen gånger värre. Hur tänkte de? Tänkte de alls? Bratsen vid Stureplan använder kokain när de festar. De är inget bra föredöme för andra ungdomar och kommer aldrig att bli det, vare sig med eller utan kokain.

Idrottsmän, aktiva eller inte, är däremot föredömen för ungdomar och borde kunna avhålla sig från olagliga aktiviteter som att nyttja kokain. Nu har jag aldrig själv testat denna drog, men nog måste det väl gå att ha kul utan att ha kokain i kroppen?

Polisen väntade med tillslaget att man inte ville störa Christian Olssons guldfest efter trestegsfinalen och det var bra. Men när sällskapet med de misstänkta fem personerna lämnade nattklubben Lounge väntade polisen utanför.

Ingen kan påstå sig vara oskyldig då samtliga urinprov innehöll kokain. Att det fanns även två gram kokain på en av de misstänkta, samt rester av kokain i en papperslapp på en annan är mycket graverande. Hur oskyldig kan man förklara sig då? Jag fick nog det i drinken? Någon stoppade på mig kokainet?

Ett rent EM skulle det vara.
Jag kan inte direkt påstå att
svenska idrottstjärnor bidragit till detta.

Som löx på laxen läser jag detta:

På måndagsmorgonen efter att EM-tävlingarna avslutats hittades en kasse full med kanayler, ampuller och dopingpreparat på Sten Sturegatan 36, strax intill hotel Opalen där en stort antal EM-tävlande från Ryssland, Polen, Malta, Montenegro, Gibraltar och Bosnien-Hercegovina bodde. Det mesta av det anträffade är använt, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Den kassen har nog inte promenerat dit av sig själv. Jag tror inte heller på att någon illasinnad svenska anabolanvändare dumpat skiten där. De som slängde kassen hur tänkte de? Tänkte de alls? Dålig planering i mina ögon. Hoppas de kan få fast vilka som använt dopningspreparaten. Rent EM. Det finns nog inga rena tävlingar numera. Vilket är synd och skam för det finns faktiskt idrottare som vill vara rena och prestera bra resultat utan doping.

Hur kul är det förresten att fuska?
Det handlar inte om idrott tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:13 EM | Google

Reinfeldts dyra löften

Nu är de färgglada mupparna ute på valturné. Fredrik Reinfeldt har spenderbyxorna på sig i sin iver att överträffa socialdemokraterna.

Saxar ur Expressen, finns ingen länk än.

"Vad än socialdemokraterna föreslår i ökande anslag till kärnan i välfärdsverksamheten så kommer vi att acceptera det och föreslå ännu mer". Och detta utan någon saklig bedömning om kommuner och landsting verkligen behöver pengarna.

Om nu de andra i Alliansen köper hans löften om skattesänkningar kommer det att bli ett stort avbräck i den svenska ekonomin. Hur dessa vallöften ska betalas vet han inte. Han hänvisar till den växande ekonomin som ger ungefär 100 miljarder extra att sätta sprätt på, men där är redan mer än hälften intecknade. Det går inte att förlita sig på dito intäkter som kan försvinna lika fort som de inkommer, inte när såååååååå stora skattesänkningar utlovas. Vem vet när ekonomin slutar växa? Kanske redan nästa år eller året därefter och då står Reinfeldt och Alliansen i det blå skåpet.

Det är svårt att hålla reda
på alla löften om skattesänkningar.

Slopa fastighetsskatten - 30 miljarder.
Sänkta inkomstskatter 2007 - 45 miljarder.
2008 ytterligare sänkning - 8 miljarder.
Som steg tre halvera statsskatten - 4-5 miljarder.
Arbetsgivaravgifterna ska sänkas med 7 miljarder.

Hur nu den ekvationen ska gå ihop?

Det finns fler skatter som de vill sänka.
Förmögenhetsskatten sticker Alliansen i ögonen.

Varför man ska försämra för sjuka, arbetslösa och förtidspensionärer när ekonomin går med överskott? Fastighetsskatten bör vara kvar, dock med en maxgräns av vad den enskilde ska betala på basis av årsinkomsten. Förmögenhetsskatten kan korrigeras så att den inte gäller privata bostäder där individen är mantalsskriven och bor. Det borde räcka för de flesta. Sänk bara skatterna för låginkomsttagarna. Det skulle verkligen bli ett incitament att, i de fall det skulle fungera av hälsomässiga skäl och så vidare, gå från bidrag till lönearbete. De andra har så de klarar sig och behöver ingen skattesänkning just nu.

Just nu går det strålande bra för de svenska företagen och statsfinanserna är i gott skick. Jag är inte vidare förtjust i Pär Nuder, men sköta finanserna kan han - dock vill jag ej se honom som Perssons efterträdare. Jag vill inte heller se de borgerliga partierna köra Sverige i botten. Det har jag varit med om en gång och det räcker. Visst var det en del olyckliga omständigheter med i bilden - men det är inte hela förklaringen, med en styrman som inte har "skepparexamen" är det svårt att styra båten i hamn.

Den 4 oktober 1991 till 7 oktober 1994 hade Sverige en koalitionsregering mellan Moderata Samlingspartiet (m), Centerpartiet (c), Folkpartiet liberalerna (fp) och Kristdemokratiska samhällspartiet (kds). En liten reminder bara, mellan 92-06-30 och 93-06-30 ökade statens utlandsskuld med 311 miljarder. En slump? I alla fall en fingervisning om att det går inte att bygga löften och reformer kring att en högkonjunktur ska vara under hela mandatperioden. Det svänger snabbt ibland.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:08 FM | Google