« = rand (200,99) | Startsidan | Bloggenkäten sammanställd »

24 augusti 2006

Det finns dagar man bara vill glömma så fort som möjligt

Gårdagen var en sådan där dag då allt strulade. Den dagen får jag försöka lägga åt sidan. IKEA:s bäddmadrassöverdrag krymper i 40 grader, jag fick kapa madrassen med 10 cm för att kunna kränga över madrassöverdraget igen. Ja, dricka tranbärsjuice sittande på sängkanten rekommenderas inte. Jag råkade spilla ut halva glaset och madrassöverdraget fick en stor rödrosa fläck.

Nå, nästa gång jag flyttar ska jag köpa en ny säng och det blir inte en Ikea Sultan.

Duntäcket måste jag åka hem till kåken i kväll och tumla i torktumlaren. Det ser lite roligt ut just nu efter gårdagens tvätt :). Det finns bara torkskåp och ett torkrum i tvättstugan här. Dunen ligger som klumpar i sina rutor och jag tror att det blir bättre om det tumlas lite.

Sedan som lök på laxen, sju timmar på SÖS akutavdelning (Liljeholmens röntgen stänger då deras akut öppnar), då tummen svällt som en ballong och gör ont efter att jag snubblade och tog emot mig med handen i trappen på väg ned till lilla affären för att köpa kvällstidningar. Träskor i alla ära, men de bör inte användas i alla väder. Men det var bara en rejäl stukning enligt röntgen. Hoppas det stämmer.

Intressant upplevelse, trots den långa väntetiden. Jag blev imponerad av både personalen och hur systemet fungerade.

Hoppas denna dag blir bättre!

Annica Tiger augusti 24, 2006 08:23 FM

Kommentarer

Åsa - jag sover gott i sängen, men det fungar inte att tvätta madrassöverdraget, det krymper kraftigt. Det borde det inte göra, jag fick klippa bort 10 cm av skumplastinlägget.

Monica - Tykobrahedag ja det var nog en sådan :).
Fast de ligger egenligen på
Januari: 1, 2, 4, 6, 11, 12 och 19.
Februari: 11, 17 och 18.
Mars: 1, 4, 14 och 15.
April: 10, 17 och 18.
Maj: 7, 15 och 18.
Juni: 6 juni.
Juli: 17 och 21.
Augusti: 2 och 10.
September: 1 och 18.
Oktober: 6 Oktober.
November: 6 och 18.
December: 6, 11 och 18.

Men under tidens lopp kan de ha förskjutits?
Intressant läsning på
http://susning.nu/Kritiska_dagar

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 25, 2006 08:43 FM

Verkar som om jag är lite felkonstruerad. :) Jag sover som en drottning i min gamla Sultansäng.....Det blir nog en till Ikeasäng för mig.

Skrivet av: Åsa datum: augusti 24, 2006 08:48 EM

Det där låter som en riktigTyko Brahe-dag...

"Tykobrahedag är en benämning på en riktig olycksdag. Astronomen Tycho Brahe har bl.a. lämnat en förteckning på sådana dagar. Uttrycket tykobrahedag härstammar från den tiden då Tycho Brahe på uppdrag av kejsar Rudolf II, bestämde vilka dagar på året som kan anses som otursdagar. Efter mycket omsorgsfulla berärningar kom Tycho Brahe fram till att det finns 32 sådana otursdagar i almanackan. Dessa dagar skulle man vara försiktig, och inte företa sig som kan locka fram oturen. "

Skrivet av: Monica datum: augusti 24, 2006 06:43 EM

Aha, skönt att det inte var värre även om det nog gör ont nog ändå. Blev lite fundersam då du inget skrivit för något brukar komma även om man inte längre kan ställa klockan efter dina inlägg ;)

Skrivet av: Carina datum: augusti 24, 2006 05:54 EM

Nej, aldrig mer en säng från IKEA. Nu spelar det ingen roll för att madrassen blev 10 cm kortare då jag är kortväxt, men det ser lite underligt ut.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 24, 2006 05:37 EM

Haha,
vi köpte också IKEA Sultan för ett antal år sedan, tror det var den dyraste sängen de hade då. Den var usel. Redan efter ett par år var den en hängmatta.
Minns med sorg min gamla Ekensäng, som jag fick när jag var 11 år, och som inte var hängmatta ens efter fyrtio års användning. Men det var den tidens kvalitet det, hur Ekens är idag vet jag inte.

Aldrig mer en säng från IKEA, annat kan jag köpa där, inte inte sängar.

Skrivet av: Kerstin datum: augusti 24, 2006 02:17 EM

Klart det inte blir en Sultan - för du har väl inte tänkt köpa en begagnad säng? :D

Skrivet av: Paula datum: augusti 24, 2006 12:14 EM