« Bloggtreklöver 97 | Startsidan | Rasism i djurpark »

3 augusti 2006

Unika partiet

Jag blir rätt så konfunderad när jag hör att Linda Rosing ska ge sig in i politiken. Än mer konfunderad blir jag när jag läser att TV3 planerar en ny dokusåpa om Lindas väg till riksdagen. Hon har beställt 203000 valsedlar med bara hennes namn på.

Saxat ur Expressen:

Inför lanseringen har medarbetare kring Linda Rosing förhandlat med produktionsbolaget Strix om en dokusåpa om vägen till riksdagen.

– Tanken är att valarbetare ute i landet ska tävla, dels om en plats på valvakan, dels om en plats tillsammans med Linda i riksdagen, säger en uppgiftslämnare.

Unika partiet och Linda Rosing är dess partiledare. Unika partiet? Dess frågor verkar inte vara speciellt unika.

1. Våldsfrågor
2. Handikappfrågor
3. Invandrarfrågor
4. Barn och ungdomsfrågor
5. Egenföretagarfrågor
6. Homo/Bi/Trans sexuella frågor

Det enda unika är väl att en dokusåpakändis börjar kalla sig partiledare och vill ge sig in i något så pass allvarligt som politiken. Stora bröst är ingen merit för en politiker, utan det krävs nog lite mer – vilket jag undrar om hon förstått.

Jag börjar undra vilka ligger bakom? Egentligen. För inte tror jag att Linda bara vaknade en morgon och sa till sig själv, i dag ska jag bilda ett parti och bli partiledare.

Andra bloggar om: ,

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 3, 2006 10:46 FM

Kommentarer

Jag skulle uppriktigt sagt vilja att alla röstade på Rosing för att få en verklig bild av vad hon kan kunna åstadkomma, jag är trött på alla spekulationer om hur det kommer gå och vill därför se konkreta bevis, kanske skulle det bli något helt "unikt", eller en katastrof..

Skrivet av: Stina datum: augusti 18, 2006 03:48 EM

Hmm.. Jag vill bara säga att vi alla måste krypa innan vi kan gå och att hårda ord mot barn och Rosing inte är rätt pedagogik. Man kan inte förvänta sig kompetens hos någon som presis börjat sätta sig in i politiken. Det tar några år. En generalrepetition är inget man ska förakta. Sen har hon och hennes anhängare fyra år på sig att fundera på politik tills nästa val.

MVH
Martin Gustavsson
medlem av www.aktivdemokrati.se

Skrivet av: Martin Gustavsson datum: augusti 10, 2006 10:00 EM

Unikt parti, nej. Politiskt korrekta och trendiga frågor, är vad de står för. Och det beskriver Linda Rosing på TV4:s nyhetsmorgon som att lyfta fram människor "som ofta glöms bort." Få se: invandrare, homosexuella, feminister - det låter som en helt vanlig TV4-morgon, för att inte tala om innehållet i litteraturen i varje sociologiklass, varje samhällskunskapslektion i grundskolan, och varje partibok. Om Linda Rosing hade velat vara vågad på riktigt hade hon ställt sig upp för vanliga svenska familjer, och värst av allt, vanliga svenska män. Men då hade hon såklart inte bjudits in till TV-sofforna.

Skrivet av: Snickare datum: augusti 6, 2006 03:02 EM

Ännu mer intressant är att hon beställt 203000 valsedlar. Det behövs 219500 röster för att komma över fyraprocentspärren till riksdagen (med 2002 års valdeltagande).

Varför beställde hon valsedlar över huvud taget, om hon inte ens har beställt tillräckligt många för att kunna ta sig över spärren?

Jag förstår inte...

Skrivet av: RF datum: augusti 5, 2006 10:23 EM

Linda, Linda, VAKNA UPP UR DIN SILIKON DRÖM!
Du pratar om att du är trött på ytlighet, har du tagit en titt i spegel de senaste timmarna (för dig gäller nog sekunderna)??
Jag måste hålla med om ett tidigare inlägg, du är en vilsen själ. Dessutom är jag så trött på att dessa sk "kändisar" syns överallt och att massmedian tar dessa på allvar!! Vad har dessa bidragit med, lagt sig på rygg.....
Nej, vakna upp!

Skrivet av: Chanel datum: augusti 4, 2006 03:10 EM

Njä, jag tror att hon och hennes gäng kan bli riktigt bra politiker. Äntligen några _utan_ politisk erfarenhet.

Är det något svensk politik behöver, så är det väl det. Att Linda ger ett ärligt intryck, vet hur man fixar media och många röster (b-b), skadar ju knappst.

Jag är för, helt klart.

Skrivet av: Sakine datum: augusti 4, 2006 01:38 EM

Att det är ett unikt parti är det väl ingen frågan om. Vilket annat parti med så liten politisk kunskap har fått såhär stort massmedialt genomslag?

Jag ser dock ingen poäng med att rösta på partiet. Vart går gränsen mellan partiet och personen Linda Rosing egentligen? För att bli medlem så ska man SMS:a "Rosing 25" eller "Rosing 50" för att på så sätt betala. Skumt.

Att Linda har "varit med" och representerar samhället i stort tror jag inte heller på. Jag har personligen aldrig knarkat, haft samlag i TV eller liknande.

När hon inte vet vilket stadsskick vi har i Sverige bör en varningsklocka tändas för de flesta. Även om hon har jättebra åsikter, hur ska hon kunna driva igenom dessa utan att förstå det politiska spelet?

Summa summarum, jag är också skeptisk. :-)

Skrivet av: Kent Larsson datum: augusti 4, 2006 08:59 FM

"Vår hemsida kommer att öppnas 2006-08-03 klockan 23:59" :)

Skrivet av: Amir Sariaslan datum: augusti 3, 2006 10:30 EM

Inflationen går vidare men nu i form av nya partier.Jag själv har efter 20 års uppehåll åter gått med ett aktivistiskt parti-Piratpartiet! Hörde just Linda R på radion och snjacka kan hon som en driven partiledare.Varken bättre eller sämre än någon annan. Egentligen är det ett sundhetstecken att de etablerade sten o betongkolosserna får lite motstånd.Alla andra partier är ju Sossepartier av lite olika chatteringar!

Skrivet av: Bo Högrelius datum: augusti 3, 2006 01:30 EM

Varför ska inte hon kunna bli politiker? Dom vi har är inte så förnuftiga, det går att fylla ut med fler idioter. Men det gynnar ingen i detta land. Kanske skulle man göra en såpa av hela rosenbad. Att den sedan blir totalt intelligensbefriad ingår :)

Skrivet av: Claes datum: augusti 3, 2006 11:47 FM

Jag har svårt att tänka mig att STRIX har satt upp något valkansli för Unika Partiet. I så fall hade man nog hyfsat språket på inbjudan till presskonferensen. I texten förekommer ju både särskrivningar och versaler på fel ställe.

Ack så sorgligt att detta kanske blir dagens största politiska händelse. Samtidigt som kriget pågår för fullt i Libanon och människor lider.

Skrivet av: Per Westberg datum: augusti 3, 2006 11:44 FM

Det lär väl komma fram under dagens presskonferens som börjar kl. 15 i Gamla stan. (http://www.unikapartiet.se/)

Skrivet av: Amir Sariaslan datum: augusti 3, 2006 11:12 FM

Tillfrågad av vem? Har du pejl på det?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 3, 2006 10:52 FM

Hon har tidigare i media klargjort för att hon blev tillfrågad om att bli partiordförande. Jag instämmer i ditt skeptiska förhållningssätt och ifrågasätter varför hon startade ett nytt parti överhuvudtaget. De frågor som har nämnts går att genomföra inom ramen för ett etablerat parti - dessutom bedömer jag att chanserna är större att hon får mer gjort där än i ett helt nytt parti.

Skrivet av: Amir Sariaslan datum: augusti 3, 2006 10:50 FM