« september 9, 2006 | Startsidan | september 11, 2006 »

10 september 2006

Upprop för ett Alliansfritt Sverige

För ett alliansfritt Sverige
— mot en borgerlig regering!

Vi som har skrivit under det här uppropet är inte helt nöjda med hur det ser ut i Sverige idag. Mycket kan göras bättre för att öka rättvisan i vårt samhälle, men inte med en borgerlig politik. Vi är oroade över hur det skulle bli i den borgerliga alliansens Sverige. Därför har vi skrivit under detta upprop.

Vi är oroade och upprörda över den människosyn som skymtar fram i alliansens förslag. En människosyn som låter de svaga och sårbara i samhället bli ännu svagare och ännu mer sårbara för att de som redan har det bra ska få det lite bättre.

Vi tycker att det är snålt och kallt att sänka ersättningarna för sjuka och arbetslösa. Vi tycker att det är cyniskt att bygga en politik som utgår ifrån att människor själv skulle valt att vara sjuka eller arbetslösa. Vi tycker att det är upprörande att sänka biståndet till de allra fattigaste i världen för att kunna sänka skatterna för de rika här hemma. Vi tycker dessutom att det är obegripligt att de tycker sig ha formulerat ett politiskt alternativ, som inte med ett ord berör livsavgörande och livsviktiga frågor som kultur.

Vi är en partipolitiskt obunden motståndsrörelse mot alliansen. En del av oss har sedan länge bestämt oss för vilket parti vi tänker rösta på. En del av oss är politiskt aktiva. En del av oss har inte alls tagit ställning för vilket parti vi tänker stödja på valdagen. Det som förenar oss är just motståndet och vi inbjuder alla som tycker som vi att delta i vår motståndsrörelse, Alliansfritt Sverige.

Diskutera med familjen. Med vänner. Med grannar och bekanta. Uppmana alla ni möter att använda sin röst den 17 september – för mänskliga värderingar och för ett alliansfritt Sverige.

Läs hela uppropet hos www.alliansfrittsverige.se.

Andra bloggar om:
, och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:30 EM | Google

Börjar jag bli gammal och grinig?

I dag känner jag mig rätt mosig. Grannen hade fest i går igen. Varför kan inte folk hyra en lokal om de ska ha en större fest långt in på morgonkvisten? Eller i alla fall hålla sig inomhus och ha verandadörren stängd.

När klockan hade passerat halv fyra och det fortfarande var ett herrans liv med musik och prat ute på verandan så öppnade jag kokvråfönstret och bad dem stänga av musiken. Först vid femte försöket att få dem att uppmärksamna mig lyckades jag få dem att höra mig, de tonade ned musiken och det blev lite tystare. Då först kunde jag somna.

Så här lät det inne i mitt lilla kyffe (c.a 1 MB stor .wav-fil). Jag vet inte om jag börjar bli gammal och grinig? Men enligt hyresvärdens regler ska det vara lugnt och tyst efter 23.00.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:18 FM | Google