« september 24, 2006 | Startsidan | september 26, 2006 »

25 september 2006

Nya las-regler ska stoppas?

Alliansen vill stoppa nya las-regler. Varför förstår jag inte. Alliansen pratar om att alla ska jobba, friska som sjuka om jag ska dra det in absurdum. Men nu har det ju visat sig att de anser att 300.000 nya jobb räcker.

Snacket om att långtidsarbetslösa, sjukpensionärer och långtidssjukskriva skulle tvingas ut på arbetsmarknaden verkar inte längre så aktuellt. Det enda som kommer att hända på den fronten är att de får mindre pengar att röra sig med. Ingen ska behöva svälta har Alliansen sagt, men det är tamifan ingen tröst för dem som redan nu lever på svältgränsen.

Den borgerliga alliansen vill slopa de nya las-regler som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet klubbade igenom i våras.

Ett förslag klubbades igenom att den person som vikarierat sex månader ska ha förtur till arbete, förut var det tolv månader. Detta har utnyttjats av många arbetsgivare. De gillar nog inte de nya reglerna och då får Alliansen rycka in och se till att balansen återställs så att arbetsgivaren åter har övertaget.

Dessutom vill Alliansen avskaffa lagen om att deltidsanställda efter en viss tid ska ha rätt till heltidsarbete. Varför? Menar de att fler i arbete ska vara deltidstjänster ingen kan leva på, utom kanske bara kvinnor/män som har en partner som kan stå för huvudförsörjningen? Ska vi återinföra hemmafrun/mannen?

Det är kvinnorna som förlorar mest på detta.
Det är flest kvinnor som arbetar deltid.

Andra bloggar om:
, , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:24 FM | Google

Flyga luftballong

Jag har höjdskräck och är rädd för att flyga. Jag bodde på sjunde våningen i Kungsängen, men kunde inte bo kvar för varje gång jag gick ut på balkongen kändes det som om marken nedan sög mig neråt. Så enkelt att bara hoppa. Det är en obehaglig känsla och svår att beskriva för dem som inte lider av höjdskräck. Som tur var fick jag ganska snart en lägenhet i samma hus på ett lägre plan och där kunde jag vara ute på balkongen ;-).

Men jag utmanar min rädsla. Jag flyger, fast jag är skiträdd hela flygresan. Jag hoppade ett tandemhopp bara för att visa för mig själv att min rädsla ska inte få begränsa mig. Jag har två saker kvar jag vill göra, åka luftballong och helikopter. Fast det är dyrt :(.

Jag vill flyga luftballong

När jag såg denna luftballong svepa förbi kokvråfönstret i går påmindes jag om att jag vill vara däruppe och flyga över alla andra och se världen ur ett annat perspektiv, om än under en kort stund. Det verkar så rogivande. Någon som vill haka på, ju fler, desto billigare?

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:05 FM | Google