« Blogtroll | Startsidan | Statliga spelmonopolet hotas »

19 september 2006

Oense redan innan de ens börjat regera?

Maud vill att hälften av regeringen ska vara kvinnor. Jag tror att hon kommer att få svårt att få gehör för detta, i alla fall om jag ska dra slutsatser av det Reinfeldt sa i Rapport i kväll. Jag tror att Maud mycket snart kommer märka av att det finns ett glastak även inom Alliansen. Vad jag har förstått har hon fått kompromissa bort ganska mycket för att Alliansen skulle få till det.

En annan fråga Alliansen inte verkar kunna enas är om trängselskatten. Ska valresultatet i Stockholm respekteras? En del borgeliga tycker det (tack och lov), andra vill väga in rösterna från kranskommunerna. De vill med andra ord inte ha trängselskatt. Folkomröstningar är rådgivande, men bör respekteras. Om inte är det ingen demokratisk process. Har nu ja-sidan vunnit i Stockhom bör det respekteras.

Jobbfrågan är en annan sak som förbryllar mig. I Agenda som sändes i går nämner Reinfeldt att det behövs 300.000 jobb. Men resten då? De som skulle jagas med blåslampa och tvingas ut och jobba? Jag kan inte låta bli att länka till Esbati som skrivit ett bra inlägg om detta.

Andra bloggar om: .

// Annica Tiger

Annica Tiger september 19, 2006 8:41 EM