« Crocodile Hunter | Startsidan | Folkpartiets olagliga fusk »

5 september 2006

Testiklarnas herravälde

Nu blir jag lite provocerande.
De som vet med sig att feminism triggar dem negativt,
kan kanske trycka på Back-knappen eller
surfa till exempelvis Aftonbladet.

En bok utgiven i januari 1986 är fortfarande lika aktuell. Boken kommer tydligen utges igen i maj igen. Myten om faran med att mannen "betvingar" sin biologiska natur har väl alla hört?

P-piller ses som symbolen för att kvinnor har fått möjlighet att erövra sin sexualitet...(Kvinnans frigörelse handlar för övrigt inte bara om friheten från att bli gravid). Det har gjorts försök med hormonella p-medel för män men forskningen har stupat på att männen blir impotenta. Därför lanseras de inte. Och hade de lanserats och man i efterhand hade upptäckt en biverkning som impotens så hade medlet med säkerhet avregistrerats. Impotens ses som en allvarlig biverkning, när det gäller män. En av de vanligaste biverkningarna hos kvinnor som äter p-piller är minskad sexuell lust. Men i en kultur där en kvinna som bejakar sin sexualitet ses som en dålig kvinna, där tas en sådan biverkning inte på allvar.

Ja, p-piller för män är en bristvara. Det, om något, borde vara intressant för män att det kom en sådan produkt för deras egen skull. Kondom är som att käka kola med pappret kvar brukar många säga. Men män vill ofta inte att samlaget ska sluta med en graviditet och lägger hela ansvaret på kvinnan att så icke sker i de allra flesta fall.

Kvinnor som ifrågasätter manssamhällets värderingar har i alla tider förföljts, förlöjligats, sjukförklarats eller på annat sätt nedtystats. Detta drabbade även Hjördis Levin när hennes bok "Testiklarnas herravälde" kom våren 1986....I ett annat århundrade kunde Hjördis Levin ha utpekats som häxa, men det är inte kutym idag att bränna kvinnor på bål. Metoderna är andra. Kvinnor som ifrågasätter manssamhällets värderingar och sexualmoral kallas istället för frigida nuckor.

Så sker fortfarande. Själv har jag under årens lopp när jag skrivit om våld mot kvinnor och feminism fått det ena epitetet efter det andra, oftast inte ett dugg smickrande, men det har sagt mer om de som slängt ur sig dessa epitet än att det har handlat om mig personligen. Skjut inte budbäraren, men många laddar om och om igen ändå.....

// Annica Tiger

Annica Tiger september 5, 2006 9:02 FM