« A day off på bio | Startsidan | World Trade Center »

29 september 2006

THEM

THEM har biopremiär 24 november. Filmen THEM (originaltitel Ils) är en rysare. Rysare är ett vitt begrepp och om jag ska vara ärlig så tycker jag att denna film kanske inte är en riktig rysare. Det som däremot är intressant är att den baseras på en faktisk händelse och inte är fiktiv.

THEM
Pressbild från Noble Entertainment

Händelserna utspelar sig i Rumänien. Ett ungt par bor i ett stort hus mitt i skogen. En natt börjar det hända konstiga saker och deras hus förvandlas till en dödsfälla. Vilka är det som är ute efter dem? Varför utsätts de för denna mardröm? Svaret blir oväntat mot slutet.

THEM är David Moreau och Xavier Paluds första långfilm. Producenten Richard Grandpierre förklarar varför han blev intresserad av projektet:

Ambitionen att helt sonika skrämma folk från vettet utan en massa sidospår. I dagens filmklimat vill många regissörer göra en genrefilm, men kommer inte med rätt insikt i ryggen. De försöker kopiera vad andra redan gjort och det fungerar bara inte.

David och Xavier har en väldigt klar idé som de eftersträvar att fullborda. De är ute efter att skrämma publiken genom att involvera den i varje moment i filmen, och få alla att uppleva exakt vad de går igenom. En delad rädsla filmen igenom. Skräckfans är väldigt krävande och de kan sina saker, så det är livsviktigt att vara innovativ hela tiden.

Nå, på mig fungerade det inte.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 29, 2006 7:40 FM