« Ett, eller flera, yrken som alla skulle behöva prova på ett halvår.. | Startsidan | Crocodile Hunter »

4 september 2006

Vi vill inte i grunden djävlas med folk

Märkligt uttalande av Reinfeldt:

– Vi vill inte i grunden djävlas med folk.

Jaha? Inte i grunden, men bara lite så där allmänt?

Jag har fortfarande inte fått svar på varför en lägre ersättning från A-kassan till arbetslösa skulle ge fler jobb.

Den som tänker rösta på Alliansen nu den 17:e september bör vara 100-procentigt övertygade och allvetande om att just de eller andra inom familjen inte kommer att bli arbetslösa de närmaste fyra åren eller drabbas av någon sjukdom som skulle kunna innebära en längre tids sjukdom eller förtidspensionering.

Hur många kan vara bombsäkra på det?

Reinfeldt tror att de flesta säkert kan anpassa sig till lägre ersättningar. Ja, kanske det. Nudlar är billigt. Men hyran brukar inte vara billig och den lär inte sänkas, inte andra nödvändiga utgifter heller för den delen.

Men för de som bor i norr och inte längre klarar av huslånen och inte ens hittar köpare till huset, vad ska de göra? Flytta? Jomenvisst, till storstäderna där det inte finns hyreslägenheter så det räcker till alla som redan bor där. För en arbetslös kan inte köpa en bostadsrätt.

Moment 22.
Du kan inte få jobb om du inte har bostad.
Du kan inte få bostad om du inte har ett jobb.

Ge sjutton i biblioteken! Det har alltid varit gratis att låna böcker och så bör det vara i framtiden. Detsamma gäller museibesöken där avgifter åter ska införas. Ta ifrån folk de få gratis nöjen som finns. Små banala saker kanske de flesta tycker, men jag ser det som en fingervisning om vad som komma skall, om nu Alliansen vinner valet.

Sedan har vi det där med skattesänkningen som för låginkomsttagare blir en tummetott.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger september 4, 2006 10:34 FM