« oktober 26, 2006 | Startsidan | oktober 29, 2006 »

27 oktober 2006

Moderaterna är inte längre något arbetarparti

Budgeten gynnar de rika mest (Media Player och i Realplayer). Surprise? NOT! Det fattar väl vem som helst att vanliga arbetare inte längre är intressanta för Alliansen. Det nya arbetarpartiet, det hör man inte längre - det var bara floskler inför valet. Vår nya finansvalp, ursäkta finansminister, svarar inte ens på frågan om varför skattesänkningarna är så snedvridna utan börjar jiddra om att ungdomar inte tjänar så mycket och upprepar mantrat "det ska löna sig att arbeta", men ger inget besked om varför låginkomsttagarna får så pass liten kaka av skattesänkningarna. Dåligt!!!!

Den hälft som tjänar minst får bara tolv procent av den samlade inkomstförbättringen, medan den hälft som tjänar mest får hela 88 procent.

De som verkligen skulle behöva lite mer pengar i plånboken får titta i månen efter dem. Det som inte Alliansen fattar är att om låginkomsttagare fick mer i plånboken skulle de spendera mer, eftersom de alltid har behov att köpa saker till skillnad mot en höginkomsttagare. Alltså skulle hjulen snurra mer om låginkomsttagarna fick mer pengar, än om de stoppas in i pensionsförsäkringar, fonder eller aktier - vilket jag misstänker många höginkomsttagare kommer att göra med stålarna.

Jag trodde att Alliansen var för att folk skulle komma i arbete. Men i sin iver att finansiera skattesänkningarna drar de in på allt verkar det som, till och med på åtgärder som skulle skapa jobb. Den nya regeringen har infört totalstopp för intagningar på kurser för arbetslösa. 90 000 platser försvinner inom två år.

Magnus är inte glad i dag. Han var lovad en utbildning och ett garanterat jobb, men det kan han tjäna sig snuvad på. Tack vare Alliansens spariver. Är inte detta fel sätt att spara på?

Den 14 veckor långa utbildningen i Trollhättan skulle ha följts av en sexmånaders provanställning och ett eventuellt fast jobb vid ett transportföretag i Göteborg. Ett intyg från företaget kom till arbetsförmedlingen i Trollhättan den 22 september. Magnus blir blåst på sin kurs – trots att personer som redan börjat på en kurs eller som fått löfte om att få gå en kurs ska vara undantagna från stoppet.

Jag får väl hoppas att han inte röstade på Alliansen :-)? Nej, skämt åsido. Vad håller de på med? Nu sitter de och planerar vilka statliga företag som ska säljas ut, nu senast i morse hörde jag att Sveaskog verkar vara i farozonen. Jag såg även att om det skulle vara val i dag skulle Alliansen förlora enligt en ny mätning. Lite sent att ångra sig nu....

BTW - Bildt sälj dina aktier. De sticker i ögonen. Jäv så det stinker.

A-kassehöjningarna får massiv kritik från alla håll och kanter nu. Det kanske inte var så övertänkt?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:34 FM | Google