« december 11, 2006 | Startsidan | december 13, 2006 »

12 december 2006

Singin' in the Rain

Jag tror faktiskt inte att gemene man söderut gör det, med tanke på alla översvämningar och påföljande skador som allt regnande har orsakat.

Från det ena till det andra.

Edvard Munch

Jag möttes av en bild av Edvard Munchs tavla "Skriet" på Google.se. Det är tydligen hans födelsedag i dag den 12 december.

Denna tavla har alltid fascinerat mig. Denna tavla kanske är fel ord, hur många versioner som finns av den är okänt, i alla fall minst sex dito.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:02 EM | Google

Fler bilar ska klassas som miljövänliga

Intressant.

Den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus vill skrota dagens regler om vad som är en miljöbil. Även bensinbilar och dieselbilar kan vara miljövänliga, menar två moderata borgarråd, som i dag lägger fram ett förslag i både miljönämnden och trafiknämnden.

Varför inte skrota trängselskatten helt? Meningen med den är ju att trafiken ska minska, men får fler bilister avgiftsbefrielse lär den effekten utebli.

Dessutom tycker jag det är fördjävligt att alla extrabussar, som blivit så populära nu dras in vid årsskiftet. De har ofta inneburit en rejäl tidsvinst för resenärerna. Trängselskatten borde gå till att finansiera kollektivtrafiken och inte för att bygga vägar och underlätta för bilisterna. Det känns så motsägelsefullt.

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:55 FM | Google