« december 20, 2006 | Startsidan | december 22, 2006 »

21 december 2006

Vintersolståndet

Än har ingen dator dykt upp.
Ingen har hört av sig från företaget i fråga.
Lite putt börjar jag bli.

Men å andra sidan, i natt vänder det.
Vi går mot ljusare tider.
Det är i alla fall något att glädja sig åt :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:23 EM | Google

När kommer svekdebatten?

Mera "så var det då"!

Regeringen har ändrat sig när det gäller utformningen av skattelättnaderna för hushållsnära tjänster.

När det så omdebatterade förslaget om pigavdraget, ursäkta det heter visst "hushållsnära tjänster" om jag ska vara korrekt, fördes inför valet sa borgarna att skattereduktionen skulle ligga på företagen. Många företag såg ljuset i tunneln. Men så var det då.

Tanken är nu att det är den som köper tjänsterna som ska få dra av halva kostnaden i deklarationen, säger finansminister Anders Borg till Rapport...Företag i branschen befarar att hushållen kommer att tycka att det är krångligt att spara kvitton, men Borg delar inte den oron.

Jag tror inte att problemet ligger i att folk kommer tycka att det är krångligt att spara kvitton. De flesta lär inte ha råd att köpa dessa tjänster. De som har råd, de har nog inga problem att spara kvitton, för de är vana att så göra inför sina deklarationer, som säkerligen innehåller en hel del andra avdrag. Maxtaket på avdrag är 50.000 kronor per person och år. Det är ungefär en tredjedel av vad en låginkomsttagare tjänar, innan skatt.

Mycket nya jobb skulle skapas genom detta pigavdrag lovades det före valet. Det lär nog inte röra sig ens om ett tusentals nya jobb inom den sektorn. Nu fick fler väljare lång näsa.

Riksdagen har nu godkänt den borgerliga regeringens förslag om sänkta ersättningsnivåer för arbetslösa och höjda avgifter till a-kassan...Riksdagen beslutade också att dra ned på arbetsmarknadsprogrammen och att avskaffa flera anställningsstöd.

Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin har fortfarande inte kunnat ge ett rakt besked hur sänkta A-kassaersättningar och försämrade villkor för arbetslösa ska skapa alla dessa jobb som utlovats. Han har i alla fall inte sagt det rakt ut, vad jag misstänker och som styrks i ledaren nedan. En huggsexa för arbetsgivarna. För de arbetslösa lär inte livet bli bättre, men deras väl och ve verkar inte Sven Otto Littorin och regeringen bry sig om.

Det som är viktigt för dem är att sänka skatterna via omvänd Robin Hood-politik och nedmontering av det svenska folkhemmet, sälj allt som säljas kan, privatisera allt som privatiseras kan och en sköt dig själv och skit i andra mentalitet som jag starkt ogillar, det kallas visst individens valfrihet eller frihet för individen. Ja, för vissa kanske, men knappast för flertalet.

Sänkt A-kassa skapar inte jobb.

Jag blir bara ledsen över allt som sker nu.

Jag hoppas att alla som röstade på borgarna och nu börjar få kalla fötter lär sig sin läxa. Den bakläxan drabbar oss alla andra också.

Andra bloggar om:
, , , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:43 EM | Google

Bilen har fått veta att den lever i dag

Ledig dag, men det har varit en väldigt stressig dag. Har nog kört c.a 30 mil i diverse turer, fram och tillbaka. Jag är för snäll, så är det bara. Men när jag kan hjälpa till, varför neka?

Jag vill värna om mina nära och kära, även om det inte alltid kan verka så i vissas ögon. B. är mig evigt tacksam och jag är nöjd med att baxat honom därhän :). Nu hoppas jag att det som gjorts i dag hjälper, samt det som planerats likaså. Tänk vilken lycka för B. om han slapp sina förbenade kryckor!

Sedan var det lite privata saker som jag avklarade på vägen hem. Jag hoppas det ger resultat. Det lät intressant i alla fall. Ja, jag är kryptisk. Med flit. Personlig, men inte privat - det är inte alltid en lätt gräns att dra.

I kväll ska min dator återbördas har det sagts mig. Det tror jag på först när den står här på skrivbordet. Men den är helt tom (förutom XP), så jag får installera om alla program, vilket jag definitivt inte ser framemot och som jag känner nu är det inte alls prio ett att börja installera en hel hoper program just i kväll.

Det får kanske bli HomeSite och Mozilla då, samt Norton. De tusentals mail jag har som väntar på att poppas ned måste jag nog dra ned snarast innan mailen börjar studsa och de som mailar får meddelandet att mottagarens mailboxar är fulla. Fulla? Brukar det heta så? Onyktra mailboxar :-)?

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:28 EM | Google