« december 26, 2006 | Startsidan | december 28, 2006 »

27 december 2006

Nya tider, nya dödssynder?

Dödssynderna - lättja, högmod, vrede, frosseri, avund, lust och girighet är väl inpräntade i de flesta av oss. Men kanske lite förlegade i dagens samhälle?

Jag läste en liten notis på SVT:S sida som jag tyckte var intressant. En ny bok "Stora Syndboken" listar vad mellanstadiebarn tycker är "dödssynder".

Mobba, svika, fuska, härma, skryta, ljuga och snacka skit.

Intressanta tankegångar.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:10 EM | Google

Salta Katten

Lite kattbloggeri :-).

När jag var liten var Salta Katten ett populärt godis. Hur det är med den saken i dag har jag ingen aning om. Tablettasken verkar finns kvar, men jag har inte köpt den på länge.

Men nu har Salta Katten fått en ny innebörd.

Allt fler katter drabbas av urinsten och njurproblem - något som kan bero på för mycket salt i maten. Men det är stor skillnad på saltmängden i olika typer av foder, visar Rapports egen undersökning.

Jag tror nog att jag ska be B. byta foder åt Tiger. Han köper Friskies torrfoder och den innehåller mycket salt och det kan i slutändan bli en dyr historia, urinsten och problem med njurarna kan resultera i ett stort hål i plånboken.

- Vi har genom forskning funnit ut att maten bör ha betydligt mer salt än minimum, för att få katterna att bli törstiga och dricka, säger Espen Holm, vd för Nestlé Purina Sverige.

Salt är inte nyttigt varken för människor eller djur i för höga doser. Det verkar lite underligt att tvinga katterna att dricka genom att göra dem törstiga genom att salta kattmaten.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:52 FM | Google