« december 27, 2006 | Startsidan | december 29, 2006 »

28 december 2006

Everyones Internet

Hur man än vrider och vänder på det så kommer en del att tycka att det är fånigt att skicka bloggutmaningar, delta i bloggstaffetter eller svara på fredagsfyror. Andra tycker att det är en kul grej. För de allra flesta är det inte det som är navet i bloggen, utan bara en slags utvidgad bloggemenskap som uttrycks på detta sätt.

Fast nu börjar bloggosfären bli så stor att den nästan är oöverblickbar, jämfört med några år sedan. Men att länka till och kommentera hos andra anser jag fortfarande vara en viktig del i byggandet av bloggosfären. Ett litet Internet inom Internet. Vad vore Internet utan länkar? Det är länkar som bygger det spindelnät som Internet är uppbyggt som. Det är därför sökmotorerna kallas spindlar.

Vad vore bloggar utan kommentarsfunktioner? De finns för att andra ska kunna kommentera det bloggaren har skrivit, tillägg till texten, ris alternativt ros eller bara lite smalltalk. Det vore ganska tråkigt att bara sitta och läsa bloggtexter, ibland ger kommentarerna lika mycket som själva inlägget.

Detta skrivet på grund av en kommentar i mitt förra inlägg som jag tycker bara är så enfaldigt fånigt.

En nåd att stilla bedja om vore väl att bloggare skulle hitta något att skriva om i stället för att försöka mobilisera andra bloggare att kommentera. Det är så fantasilöst att beige bara är förnamnet.

Jag tror inte att den som skrev denna kommentar vet speciellt mycket om bloggosfären.

Vad jag vet så brukar de bloggare jag läser inte ha några problem med att "hitta på" något att skriva om, utan tvärtom. Jag satte ordet hitta på inom "-tecken då det känns lite malplacerat. Att hitta på för mig är lite synonymt med fabulera, fabricera, ljuga, koka ihop något, sno ihop, fejka eller svarva till.

// Annica Tiger

Annica Tiger 10:29 EM | Google

Bloggutmaning - önskningar inför 2007

Jag har fått en bloggutmaning från Lotta via Citizen Media Watch.

Min lista över fem saker jag vill/hoppas/drömmer om ska hända nästa år är följande:

1. Att det blir omval, att Alliansen spricker.

2. Att krisen i Mellanöstern löser sig, samt att alla andra krigshärdar jorden runt ebbar ut. Med andra ord att 2007 blir fredens år. En naiv önskan, men en önskan som kommer från hjärtat.

3. Att ingen ska behöva svälta eller dö bara för att de är fattiga.

4. Att alla mina nära och kära kommer att få ett bra år, ja - jag kan sträcka mig längre än så. Jag önskar alla jag känner både IRL och via nätet ett gott år 2007.

5. Lite egoistisk tänker jag vara. En stor vinst på lotto vore inte dumt.

Jag bollar vidare utmaningen att lista fem saker som ni vill ska hända under 2007 till Mitt Aktuellt, Åsas Anteckningar, Stationsvakt, Hedgehog in a storm och Kulturbloggen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:15 FM | Google