« Vintersolståndet | Startsidan | Datorn fortfarande på verkstad, dock ej tomtens :-) »

22 december 2006

Julen är barnens högtid!

Julen är barnens högtid. Barnens ögon ska tindra, inte tåras. Barnen ska somna glada och trötta på julafton, inte behöva gråta sig till sömns - kanske gömd under sängen för att inte synas och höras, för att inte höra eller se.

Med tanke på alla jag sett i dag som vandrat förbi med välfyllda systempåsar så tycks spriten fylla en viktig roll på julbordet. Själv tycker jag att alla, både barn och vuxna ska dricka julmust, det skulle vara nyttigare både för hälsan och humöret. En del triggas nog utan sprit, men hur som haver där spriten går in, går vettet ut.

Jag läste Magdalena Graafs debattartikel "Kvinnor får de hårdaste klapparna" och då avses inte paket utan något helt annat.

Det jag saknade i hennes debattinlägg var barnens roll. De är lika mycket offer i familjevåldsproblematiken som den som slår och den som blir slagen. Barnen drabbas lika hårt av att höra/se uppleva våld inom familjen, eller nästan värre.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 22, 2006 04:56 EM

Kommentarer

Niklas - du missade nog helt min avsikt med texten förstår jag på ditt ironiska inlägg. Synd.

Bris berättade just i kväll på TV om att många barn hör av sig under eller flertalet strax efter jul och berättar hur de upplevt julen. Det är alltid barn som drabbas när det blir för mycket av det goda när det gäller dryck på julbordet och allt går överstyr.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 22, 2006 11:18 EM

Jag tar gärna ett glas vin eller två (eller tre) och har varken slagit mitt barn eller min fru (eller någon annan heller för den delen). Trots denna fruktansvärda omoral så har min son tindrat med ögonen och somnat (på sängen) med ett leende på julafton (fast han var lite rädd för tomten för några år sedan). Men jag är säkert undantaget som bekräftar regeln, för alla icke-nykterister är ju faktiskt våldsamma och orsakar gråtande barn. Skönt att det finns en förnuftig röst som propagerar för nykterhet och icke-våld i denna ogudaktiga tid!

Skrivet av: Niklas datum: december 22, 2006 08:52 EM

Julen är barnens högtid och då ska ingen sprit vara med i bilden. Det är min åsikt. Och det har vi lärt även våra barn i sin tur.

Det finns så många andra helger då spriten flödar så inte behövs det på julen. Någon helg måste ju vara vikt för barn. Eller kanske det heter "vit" för barnens skull...

Skrivet av: Nina på Johangården datum: december 22, 2006 05:12 EM