« Singin' in the Rain | Startsidan | Mus-raseri-syndromet? »

13 december 2006

Min gamla dator lever ett eget liv

Var 5:e sekund visas detta meddelande på skärmen och jag klickar OK för att kunna fortsätta att jobba. Det hjälper inte heller att bocka av rutan.

Det är irriterande, för när det ploppar upp så stannar allt av och det jag håller på med stoppas upp under tiden tills jag klickar bort alerten.

Norton

I går försökte jag vektorisera en logotype och det var minst sagt tålamodskrävande att klicka bort denna alert från Norton och samtidigt försöka att inte tappa bort sig i det jag satt och jobbade med.

Visst, jag vet att Norton är gammalt och utgånget sedan länge (version 2003), det är från anno 2004 (då gick uppdateringstjänsten ut) och inte tänker jag uppdatera det bara för att jag kör denna skördetröska i väntan på min riktiga dator, när den nu kommer - det vete bara gudarna.

Jag har försökt avinstallera Norton men möts bara av detta besked, vilket fått mig att ge upp och acceptera sakernas tillstånd.

Avinstallera Norton

Det finns en dold mapp som heter Nätverket, men den är tom. Vad jag vet så har jag aldrig ens varit inne i den förut. Norton i all ära, men det programmet verkar ha bosatt sig för gott i min gamla dator :-). Nå, det kan jag leva med för vanligtvis står den i garderoben men just nu är det den enda fungerande datorn och har dammats av tillfälligt.

Tur att jag har en stor portion tålamod. Att avsiktligt tappa den i golvet funkar nog inte :-).

BTW - det funkar som sagt nog inte på datorn, men mobilen har börjat ringa igen. Jag tappade den från bordet, ett fall på en halvmeter, men tydligen ramlade något på plats igen och nu har ljudet kommit tillbaka. Hur länge det nu varar?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 13, 2006 07:40 FM

Kommentarer

Har haft samma problem. Kunde inte ens surfa på https-siter(banekr etc). Tog bort nycklar i regtret osv. Men inget löste problemet.
Hittade dock denna som tog bort Norton helt ur register och allt! HURRA!

http://service1.symantec.com/support/sharedtech.nsf/docid/2005090916460213?OpenDocument&seg=hho&src=_mi&product=symsetup&version=2006&language=english&module=9999&error=175&build=Retail

Skrivet av: Len Andre datum: januari 5, 2007 04:00 EM

Så roligt att det löste sig. :-) Hoppas du har en bra brandvägg också. Windows egen skyddar inte tillräckligt.

Skrivet av: Hannelore datum: december 15, 2006 11:11 FM

Hannelore - din länk gjorde susen. Det var ett program som verkligen bet sig fast i datorn. :), trots att jag satt i går och gick igenom registret minitiöst. Det nya programmet jag installerade klagade på att Norton fortfarande var aktivt och fungerade bara delvis, men nu verkar Avast fungera fullt ut efter att ha kört programmet du länkade till, för ingen varning kom att Norton numera finns.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 14, 2006 07:03 FM

Hej igen!

Jag kollade på Symantecs hemsida och hittade de här instruktionerna.

http://www.tinyurl.se/d3c9a7

Skrivet av: Hannelore datum: december 13, 2006 11:17 EM

Tänkte just skriva att Norton har avinstallationsinstruktioner på hemsidan för att kunna få bort alla rester i registret, men nu har du redan fått länken.

Om det inte löser sig brukar man få bra hjälp i forumet här med det mesta som handlar om säkerhet - och även en del annat.

http://antispywareforums.se/forums/index.php

Skrivet av: Hannelore datum: december 13, 2006 11:01 EM

2005:an på andra datorn är jag helnöjd med.

Ja, i registret tar det nog en heldag att få bort allt, jag var och kikade lite.

Jag ska följa länken och se om det funkar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 13, 2006 04:40 EM

Det finns ett verktyg för att avinstallera Norton:

http://service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/docid/2001090510510636

Skrivet av: Björn datum: december 13, 2006 04:22 EM

Jag antar att du stängt av /inaktiverat själv virusprogrammet.
Har själv Norton på en av datorerna och i år är det banne mig sista gången jag köper det, bara krångel hela tiden.

Men lättast är som föregående talar sa, gå in i registret och ta bort alla nycklar som heter Symantec och Norton

//Alma

Skrivet av: Alma Mater datum: december 13, 2006 02:54 EM

Av detta borde Du nu ha lärt dig att man inte använder program från Symantec. TA bort mappem nmed symantec på datorn och gå sedan in i registret för att söka på symantec. Sedan tar det bara ungefär en halv dag att rensa bort skiten. Ska man använad antivirusprogram går det lika bra med AVG eller Avast. Dom är dessutom gratis men inte sämre för det.

Skrivet av: Claes datum: december 13, 2006 12:32 EM