« Min gamla dator lever ett eget liv | Startsidan | Varför ska de krångla till allt? »

14 december 2006

Mus-raseri-syndromet?

Vad får de allt ifrån? Är det någon som känner igen sig? Rubriken på artikeln är "Många surfare drabbas av datorraseri".

Forskarna kallar det för mus-raseri-syndromet. Det kännetecknas av en ökad hjärtfrekvens, svettningar samt ett högljutt klickande och bankande med musen. I de mest extrema fallen låter personen frustrationen få utlopp genom högljudda utrop vid datorn....2 500 människor deltog i forskningsprojektet, som visar att nästan alla surfare upplever någon gång upplever detta syndrom...Medan det hela pågick, fick deltagarna synliga anspänningar i ansiktet, med sammanbitna tänder och sammandragna muskler runt munnen.

Jag fick korrigera en hel del stavfel i den del av artikeln jag citerar ovan, anstiktet och samanbitna var lite felaktigt stavat :-). Men det fixar de nog under dagen. Det ser inte bra ut med felstavningar i webbartikel publicerad av en stor tidning.

Men jag måste vara osedvanligt flegmatisk när det gäller dåliga hemsidor :-), för jag använder Back-knappen istället för att idas reta upp mig. Vissa sidor vet jag funkar inte i Mozilla och då tvingas jag, mot mina principer, att starta Internet Explorer, bland annat gäller det Nordeas hemsida om jag vill logga in där.

Visst finns det många hemsidor som inte är optimala när det gäller navigering och är allmänt röriga. Men det är väl bara att ge sjutton i att besöka dem? Däremot om det är en offentlig sida eller en sida som är viktig kan ett mail till ansvarig webmaster vara bättre än att låta sig retas upp till vansinne?

Andra bloggar om: och

// Annica Tiger

Annica Tiger december 14, 2006 7:30 FM