« Jag vill ha hem min dator. Nu! | Startsidan | Hjälm eller utan hjärna? »

18 december 2006

Soooooooooovmorgon!

Sovmorgon. Gud vad skönt. Jag som alltid brukar vakna vid fyra-femsnåret, oavsett när jag lägger mig, sov som en stock till nio nu på morgonen.

Jag har börjat fundera på hur bra är det för hälsan att bo nära en så stor trafikerad väg som E4, samt ha mycket trafik runtomkring för övrigt? Varje dag så ser jag ett svart tunt sotlager på ljusa ytor, som exempelvis runt kanterna på badkaret.

Hur mycket av sotet finns i luften i lägenheten? Utomhus? Inne i mina lungor? En frisk person hanterar kanske detta bra, men jag med mina lungor blir bara orolig.

Bortskämd som jag är med frisk luft efter att bott på landet i över 18 år blir jag lite fundersam. Jag vill nog inte bo kvar här, med tanke på mina dåliga lungor.

En lägenhet i Farsta strand, Ågesta eller Fagersta Fagersjö vore mer attraktivt, dels med tanke på att det förmodligen är renare luft där, samt tillgång till mer grönområden än här. Här får man leta efter gröna dungar. Jag har än inte ens hittat en liten park att ströva i.

Vart lägger man in en bostadsbytarannons för ett optimalt resultat, etta 31 kvm i Västberga, stambytt, nyrenoverad, fräscht badrum, kokvrå - bytes mot etta eller tvåa i Farsta strand, Ågesta eller Fagersta Fagersjö?

Tips emottages gärna. Jag struntar i längre restider kommunalt, jag vill bara bort härifrån. Tillbaka till naturen. Men på södra sidan av stan.

Update:
Fagersjö menar jag och inget annat.
Fagersta ligger inte söder om tullarna :).
Claes - jag har inte pengar nog till ett husköp.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 18, 2006 10:37 FM