« januari 2, 2007 | Startsidan | januari 4, 2007 »

3 januari 2007

Ban Ki-Moon kör sitt eget race

FN:s officiella linje är att ta avstånd från dödsstraff, men den nya generalsekreterare, sydkoreanen Ban Ki-Moon, verkar ha en avvikande åsikt. Jag tycker att eftersom han företräder FN bör han hålla sig till FN:s linje och inte lägga in personliga värderingar i sitt nya arbete. Hans hemland Sydkorea är ett av de 68 länder i världen som har kvar dödsstraffet. Det kanske kan förklara hans åsikt i frågan. Men det ursäktar inte hans uttalande.

En viktig fråga är huruvida FN:s fredbevarande styrkor (både FN-soldater och civilanställda) är inblandade i de våldtäker och övergrepp i södra Sudan på barn, som tidningen The Daily Telegraph skriver om. Detta är inte första gången detta aktualiseras. Liknande anklagelser har framförts förut och jag hoppas att FN tar tag i detta och ser till att det utreds ordentligt och att det inte skyfflas under mattan. Där har Ban Ki-Moon lite att bita i.

Om det inte går att lita på FN och dess företrädare runt om i världen är det en katastrof, både för FN och för dem som drabbas, samt även dem som behöver hjälp och kommer att behöva hjälp. Hur kommer detta påverka FN-insatserna i Darfur?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:51 EM | Google

Äntligen!!!!

Nu är datorn hemma igen, efter snart en månad på verkstad, eller vad det nu heter när man lämnar in en dator :). Vilken skillnad mot den gamla häck jag har använt under tiden. Den datorn orkade jag bara ha på en halvtimme åt gången då den hade en ljudnivå långt över mina örons toleransvärde. Nu hoppas jag att datorn ska fungera. Den är tyst. Ljuvligt tyst. Men lite strul hade jag med en del program och skrivare, fast de sa att hårddisken var speglad rakt av. Jag får väl vara glad över att jag inte behöver installera om alla program eller att all data försvunnit, såsom bilder och sparade filer. Jag förstår fortfarande inte varför hårddisken pajade efter ett år. Jag hoppas att den nya fungerar mer än ett år i alla fall. Nu har jag tankat hem tusentals och åter tusentals mail, bara från mailinglistorna var det över fyra tusen mail. Det är bara att markera och deleta, det finns ingen chans att komma ikapp och ens hinna (läs orka) skumma igenom Subject.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:07 FM | Google