« januari 8, 2007 | Startsidan | januari 10, 2007 »

9 januari 2007

Inte full nog, ingen våldtäkt?

Åklagaren ansåg att det var en grov våldtäkt. Tingsrätten trodde på flickans berättelse men ändå friades de tre åtalade männen för att flickan inte var full nog.

Flickan blev fullare och lade sig på en madrass för att vila när 18-åringen slet av hennes jeans och trosor.
– Sluta, jag vill inte, säger flickan att hon sa.
18-åringen, hans 20-årige bror samt en 25-årig kusin deltog genom anala, orala och vaginala samlag i vad åklagaren anser var en grov våldtäkt.

Hur full ska man vara? Räcker inte ett NEJ vare sig man är nykter, halvberusad, full, aspackad eller medvetslös? Anses det som våldtäkt bara om man är full, nästan på gränsen till medvetslöshet? Vad menar de med inte full nog?

Vilka signaler ger inte denna dom?

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:26 EM | Google

Kondomer och modem

När jag gick till tunnelbanan i Bredäng såg jag många raketlik och tänkte vem ska ta hand om allt detta? Det lär väl bli gatukontoret? Invid ett buskage låg denna kondomförpackning. Några som hade bråttom? Ja, i denna ovanliga vintervärme lär de inte ha frusit häcken av sig, men antaligen blivit ganska blöta då marken minst sagt är torr.

Kondom

Ett för mig nostalgiskt ljud (mp3 c.a 300kB) som många kanske inte ens känner igen numera. Då tänker jag på de som aldrig kört via modem, utan direkt börjat med bredband.

Jag har i alla år, innan jag skaffade bredband haft ljudet på för att kunna lyssna på modemets handskakning. En ljuv musik :). Nu är detta en inspelning från det inbyggda modemet i min bärbara. Men det vackraste ljudet hade mitt fristående US Robotics-modem, oavsett dess hastighet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:36 FM | Google

Usa har bombat i Somalia

Ett amerikanskt militärflygplan har under natten anfallit två misstänkta al-Qaidamål i Somalia. Det uppger det amerikanska tv-bolaget CBS. Flera personer ska ha dödats.

Förhoppningsvis med Somalias regerings tillstånd
eller är det Etiopien som clearat det hela?
Om inte så kan man ju börja undra.
USA verkar agera överallt i världen numera.

Jag läste häromdagen att Israel hotar Iran med att attackera Irans anläggningar för höganrikning av uran. Källan är tydligen Sunday Times

Israeliska flygvapnet tränar redan på attacken mot anläggningarna i Natanz, Isfahan och Arak, uppger Sunday Times. De kärnvapen som Israel planerar att använda har bara en femtondel av den styrka som de atombomber som fälldes över Hiroshima och Nagasaki 1945.

Jag hoppas det bara är rykten och inte är något som Israel verkligen tänker genomföra. Det kommer bara att falla tillbaka på dem själva i slutändan. Det finns ingen anledning att ta till kärnvapen, om än mini-kärnvapen.

Oron i mellanöstern lär inte stillas i så fall,
utan tvärtom eskalera. Förstår inte Israel det?

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 FM | Google