« januari 18, 2007 | Startsidan | januari 20, 2007 »

19 januari 2007

Backdoor.Haxdoor.S Trojan.Schoeberl.E

På senaste tiden har det droppat in massvis med mail som ska framstå som de kommer från Nordea. Nordea har återigen utsatts för en enorm phising-attack (eller phishing som en del stavar det). Varför väljer de Nordea som target? Har Nordea extra dålig säkerhet via nätet eller vad är det frågan om? Jag är Nordea-kund, men jag börjar dra öronen åt mig. Det kanske är dags att byta bank?

Nu har i alla fall polisen haffat några, men jag misstänker att det återstår många, många därute som kommer att forstätta med denna, till synes mycket lukrativa verksamhet. Nordea får nog ta och göra något åt det hela om deras trovärdighet inte ska sänkas helt.

Många virusprogram hejdar inte denna trojan som utnyttjas vid dessa bedrägerier.

Samma sak gäller Norton Antivirus från Symantec, som först vid jul släppte Norton Antivirus 2007 med skydd mot rootkit. Äldre versioner riskerar att missa Haxdoor, trots uppdaterade virusdefinitioner.

Låter mycket betryggande. Not! De som har andra äldre versioner kommer tydligen att vara helt oskyddade från sådana här attacker och infektioner, såvida man nu inte märker det eller på annat sätt får vetskap om det. Då finns det tydligen ett verktyg (Backdoor.Haxdoor.S/ Trojan.Schoeberl.E Removal Tool), men jag tvivlar på att en defaultanvändare kan upptäcka och förstå att de är infekterade, än mindre klara av att köra Symantecs Removal Tool enligt konstens alla regler. Dåligt Symantec! Se till att äldre versioner uppdateras å det snaraste. Basta!

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:50 EM | Google

Spel och dobbel om Mona Sahlin

Rubriken är dubbelbottnad, men det kanske framgår?

Spelföretaget Ladbrokes har haft vadslagning om vilken som skulle bli socialdemokraternas nya partiordförande. Det går tydligen att spela om vad som helst :).

Den fjärde juli förra året satte Ladbrokes igång spelet om vem som skulle bli ny partiledare för socialdemokraterna ... Spelföretaget Ladbrokes förlorar ett sexsiffrigt belopp när Mona Sahlin blir ny socialdemokratisk ledare. När spelet drog i gång gav hon 1 000 gånger pengarna. Två lyckliga vinnare hann satsa på henne under den tiden.

Men än är väl inte pengarna i hamn för de som slagit vad? Jag gissar att motståndare både inom partiet och utanför letar efter skandaler eller misstag som kan göra att hon måste tacka nej till posten som ny partiledare. Jag är faktiskt övertygad om att så sker i skrivandes stund. Det finns många inom partiet som inte vill ha henne som partiledare och vete sjutton om det inte var interna krafter som "avslöjade" Toblerone-affären.

Jag är inte socialdemokrat och borde egentligen strunta i vilken som blir socialdemokraternas partiledare, men det gör jag inte. För det påverkar hela vänsterblocket, den av borgarna så kallade rödgröna röran. Fast hur de kan påstå något sådant när de själva har en lika, om inte än mer, färglad röra är för mig förunderligt.

Mona Sahlin känns lite som ett val, där de inte kunnat få den person de egentligen velat haft - så nu har de tagit den de kan få, men det kanske är lite elakt? Att det just måste vara en kvinna denna gång tycker jag har varit ett orimligt krav. Det hade lika gärna kunnat bli nästa partiledare som kvinna. Nu känns det lite framkrystat.

Inte bara framkrystat. Jag kan tänka mig att gubbarna inom socialdemokraterna tänker att "ja - fan ge kärringarna vad de vill ha, så kan vi skylla på det om det går åt helvete även nästa val".

Hur som haver. Jag önskar Mona Sahlin lycka till. Hon kan nog växa in i rollen som partiledare om hon inte motarbetas öppet eller i smyg.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:32 FM | Google

Titta, det snöar!

Snöflingorna faller, men det finns ingen tjäle i marken så jag hoppas att snön ligger kvar. Men enligt väderprognosen kommer det mer snö i helgen. Nu så pass långt in i januari tycker jag att Kung Bore kan hoppa över sitt årliga besök. Ja, själviska tankar - för barnen längtar nog efter snö så de kan åka pulka och skidor med mera.

På tal om snö och is. Det var med glädje jag såg på sportnyheterna i morse att Brynäs toppar tabellen nu. Det var länge sedan, år 2001 om jag inte minns fel. Grattis! Jag är inte sportintresserad, men Brynäs fram- och motgångar följer jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:02 FM | Google