« Datorn strular igen...... | Startsidan | Bloggtreklöver 113 »

11 januari 2007

Deckarkungens arvstvist fortsätter

Om det är något som lockar fram det mörka sidorna hos folk är arvstvister. De kan vara hur långdragna som helst och folk går nästan över lik (ja - ett passande ord här) för att försäkra sig om sin del eller ännu bättre lite mer än så.

Det är mitt intryck från att hört från bekanta och läst om arvstvister som skett i det offentligas ljus. Finns det inte mycket tillgångar finns det inte mycket att bråka om, förutom vem som ska ha den där kristallkronan eller inte och så vidare.

Jag ser framemot den tredje boken, "Luftslottet som sprängdes", som släpps den 4 juni i år. Nu har det hittat ett nästan färdigt utkast till en fjärde bok, i en planerad svit av tio delar.

Denna arvstvist har det stått om tidigare i pressen och jag har sett reportage om det på TV. Det har sina nackdelar att vara sambo, speciellt i det här fallet då de inte kunde gifta sig på grund av säkerhetsskäl. Enligt sambolagen ärver pappan och brodern pengarna.

Jag ser framemot boken hon nu skriver nu själv som handlar om saknaden och sorgen efter att plötsligt ha förlorat sin livskamrat, men också om det ekonomiska efterspelet, underbyggt av dagboksanteckningar och mejlväxlingar. Boken kommer att ha titeln "Året efter Stieg".

Vi har inte bara levt ihop utan också samarbetat i 32 år, därför är det orimligt att pappan och brodern förvaltar hans författarskap.

Jag tycker att 32 år ska väga tungt. Men det gör det inte. Det är mycket "avtalat" dit och hit. När ett samboavtal upprättas är det är lätt att glömma bort att lusläsa sambolagen.

Ni som bor ihop, ni har väl ett samboavtal?
Det är bättre än inget alls.
Men en borgelig vigsel är att fördra,
om nu inte en kyrklig dito ses som en option.
För såsom samhället är uppbyggt är det att föredra.

Sambolagen.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 11, 2007 3:36 EM