« Kondomer och modem | Startsidan | Datorn strular igen...... »

9 januari 2007

Inte full nog, ingen våldtäkt?

Åklagaren ansåg att det var en grov våldtäkt. Tingsrätten trodde på flickans berättelse men ändå friades de tre åtalade männen för att flickan inte var full nog.

Flickan blev fullare och lade sig på en madrass för att vila när 18-åringen slet av hennes jeans och trosor.
– Sluta, jag vill inte, säger flickan att hon sa.
18-åringen, hans 20-årige bror samt en 25-årig kusin deltog genom anala, orala och vaginala samlag i vad åklagaren anser var en grov våldtäkt.

Hur full ska man vara? Räcker inte ett NEJ vare sig man är nykter, halvberusad, full, aspackad eller medvetslös? Anses det som våldtäkt bara om man är full, nästan på gränsen till medvetslöshet? Vad menar de med inte full nog?

Vilka signaler ger inte denna dom?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 9, 2007 05:26 EM

Kommentarer

Helt sjukt! Nej måste räcka. man kan fundera kring vad som hänt om hon varit "tillräckligt full", då hade väl vittnesmålet ansetts som "icke tillförlitligt"

Skrivet av: Björn datum: januari 11, 2007 11:02 FM

Det är så sjukt det hela. Så ofattbart sjukt. Förut var det inte våldtäkt om man var för full, för då kunde man inte säga nej. Nu verkar det som om domstolen ansåg att hon inte var tillräckligt full för att vara satt i hjälplöst tillstånd, eller vad det heter.

Sen undrar jag vad det är för fel på de killar som tycker att det är helt ok att dra över en tjej som ligger halvt utslagen. Och som tror att en tjej vill ha tre killar på rad enligt ngn löpande band-princip.

Skrivet av: AnnCharlott datum: januari 10, 2007 03:17 EM

Reagerade på samma sätt; inte full nog?
Om man är fullständigt spiknykter kan man alltså inte bli våldtagen, eller? Det är alltså bara att hålla sig nykter, eller om man blir sugen aldrig ta mer än en halvflaska så går man säker. "Tillräckligt" full blir man ju inte, och inte våldtagen heller om man får tro domstolarna.... fruktansvärtt!

Skrivet av: ilse-marie datum: januari 10, 2007 03:07 EM

" Nu ska jag vara extremt fördomsfullt, men bestod hela gänget i tingsrätten av män i 60-årsåldern eller vad ..?"

Brukar inte de flesta vara det? Jag har uppfattat det som att det verkligen behövs en föryngring där.

Domen sänder fel signaler.
Ett nej är ett nej.
Sedan går det ju att ha synpunkter på hur klokt det är att dra i sig ett helrör med x antal killar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 10, 2007 02:56 EM

Mycket konstig dom. Men en annan mycket konstig sak är de här ungdomarnas sexvanor. De verkar tro att porrfilm är dokumentärfilm och att ett helrör och gruppknull är ett allmänt uppskattat lördagsnöje. Jag har då aldrig varit tillräckligt ung och dum för att vilja sätta på en tokfull femtonåring tillsammans med min bror och kusin!? Vilken misär!

Skrivet av: Martin Rundkvist datum: januari 10, 2007 12:06 EM

Regel 1. Kvinnan måste ha minst 5,4 promille för att anses tillräckligt full.

Regel 2. Kvinnan måste minst ha hotat mannen med ett laddat och avsågat hagelgevär för att det ska räknas som ett nej. Men då kommer hon själv i klammeri med lagen.

Faaaaaaaan....detta MÅSTE gå att ta upp för att kunna ändras, överklagas eller göras rätt. Vad fasen är rättssystemet nu någonstans?

Skrivet av: Claes datum: januari 10, 2007 11:18 FM

Jag undrar verkligen hur de definierar "tillräckligt full" är det vid total medvetslöshet eller vad? Nu ska jag vara extremt fördomsfullt, men bestod hela gänget i tingsrätten av män i 60-årsåldern eller vad ..?

Skrivet av: PGW datum: januari 10, 2007 07:46 FM

Ett nej är alltid ett nej är min åsikt.

Skrivet av: Monica datum: januari 10, 2007 07:41 FM

Det sjuka var med att på aftonbladet.se stod det att hon hade druckit en hel flaska vodka...inte full nog??? Jag hade varit död personligen..SÅ jävla sjukt..!

Skrivet av: Peter datum: januari 10, 2007 12:19 FM

Antingen har hon varit tillräckligt nykter för att säga nej, och då är det nej som gäller. Eller också har hon varit så full att hon inte på ett begripligt sätt kunnat säga nej, och då faller hela resonemanget bakom friandet.

Klart som faen att det är grov våldtäckt.

Skrivet av: Marcus F datum: januari 9, 2007 11:55 EM

Ja nykter skall man då inte vara verkar det som...
Det är så dumt att man blir tvärförbannad!!

Jag förordar på fullaste allvar tvångssterilisering!!!

Den som utför det skall vara full, och de som opereras får vare sig bedövning eller sprit.

(Det sista var inte seriöst)

Skrivet av: Mats datum: januari 9, 2007 08:05 EM

Det finns vissa saker som gör mig arg och andra som gör mig nästintill galen...detta tillhör den senare kategorin. När blir en våldtäkt en våldtäkt?
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Skrivet av: Christina W datum: januari 9, 2007 08:03 EM

Efter att några gånger ha läst hela domsluten så är jag rätt försiktig med att tro på vinklingen i kvällstidningarna. Men jag utgår från att AF har rätt här.

Åklagaren har ju helt rätt, ett nej är ett nej. Hade varit intressant att höra vilka de var som ansåg att hon inte var tillräckligt berusad. Tillräckligt berusad för vad? Att inte kunna säga ett nej? Precis som du skriver så räcker ett uttalat nej, oavsett inblandad alkohol.

Skrivet av: Åsa datum: januari 9, 2007 07:40 EM