« februari 8, 2007 | Startsidan | februari 10, 2007 »

9 februari 2007

Alla kan blogga

Mycket mingel denna vecka. Jag är nyss hemkommen från ett release-party för boken ”Alla kan blogga” (ISBN: 574-7892-9) som Rosemari har skrivit. Det förlag som ger ut boken är Bilda Förlag. Kika under avsnittet nya titlar för mer information.

Det borde vara många fler som är med och diskuterar i medierna. Många grupper saknas och varken syns eller hörs i dagens mediebrus. Tyvärr är människor som jobbar inom LO-yrken kraftigt underrepresenterade. Nu finns större möjligheter att göra sig hörda genom bloggar på Internet. Boken ger inspiration och handfasta råd om hur man kan komma igång.

Alla kan blogga. Nu kan även de som vill men inte vet hur de ska komma igång börja blogga. Boken ”Alla kan blogga” vänder sig till novisen vid spisen. Jag har bläddrat igenom mitt exemplar och jag kan varmt rekommendera den.

När jag kom hem såg jag dedikationen:

Till Annica
Utan din html-skola hade jag inte hunnit hit och så Rosemaries namnteckning.

Det värmde!

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:10 EM | Google

Lagrådet säger i princip ja till avlyssning

När jag ändå är inne på spåret FRA.

Lagrådet säger i princip ja till regeringens förslag om att ge Försvarets radioanstalt (FRA) rätt att avlyssna svenska medborgares telefon- och e-posttrafik till och från utlandet.

Nu får de ta och kamma sig lite. I och för sig jag har inget att dölja varken när det gäller e-posten eller telefonsamtal. Men det är ändå en början på ”Storebror ser dig-samhället”. Början och början, det är redan här, Echelon är ett exempel. Vad kommer härnäst? Koll på vilka sidor jag surfar till?

Något tillstånd ska inte behövas om ”inriktningen avser regeringens eget underrättelsebehov”. Då ska FRA få avlyssna utan att någon myndighet gett klartecken.

Det där med att tillstånd kommer att krävas är väldigt tänjbart. Vad innebär regeringens eget underrättelsebehov?

Läs mer på http://stoppa-storebror.se/

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:40 EM | Google

FRA spanar på nätet efter sången om storebror FRA

Jag såg att någon från fra.se sökte på sången om storebror och hamnade på min blogg :). Vore jag smart skulle jag, om jag arbetade på FRA, i alla fall se till att inte det syntes i klarskrift i loggarna. Diskretion noll.

Ett allvarligt hot som vuxit på senare år är IT-attacker av olika slag mot samhällsviktiga system. FRA har här en viktig uppgift i Sveriges ”cyberförsvar”.

Annica Tigers Blog: Sången om storebror FRA
Sången om storebror FRA. Detta kan kanske intressera någon? Regeringens förslag att låta Försvarets Radioanstalt massavlyssna svenska folket hotar att...

FRA är en civil myndighet inom Försvarsdepartementets område, med huvuduppgift att bedriva signalunderrättelsetjänst för att tillgodose uppdragsgivarnas underrättelsebehov. FRA har också som uppgift att efter förfrågan stödja informationssäkerhetsarbetet hos myndigheter och statligt ägda bolag.

Har jag blivit registrerad nu som potentiell terrorist av FRA?
Lite ironivarning :-). Kunde inte inte låga bli att slå in bollen i öppet mål.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger 12:40 EM | Google

Bloggtreklöver 117

Brittis andrum

Äta bör man annars dör man

peterberglund

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:05 FM | Google

Anna Nicoles har avlidit

Läste på en mailinglista nu på morgonen att Anna Nicoles är död och jag var tvungen att surfa till Aftonbladet och DN för att kolla om det var sant.

”Hon ville vara Marilyn” berättar hennes vän. Ja, det finns liknelser nu i efterhand. Vad hon dog av är väl inte riktigt fastställt än.

Ett hårt liv med mycket sprit och droger? Jojo-bantningar med efedrin eller andra liknande preparat kanske? Sådant sliter på kroppen. Tvisten om arvet? Sonens död? Vad kommer att hända med dottern nu?

Hur som helst. Vår tids Marilyn har dött. R.I.P.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:34 FM | Google