« februari 10, 2007 | Startsidan | februari 12, 2007 »

11 februari 2007

Barnen kommer i kläm i dubbel bemärkelse!

Jag hörde på Rapport alldeles nyss att väldigt få barn söker brottsskadeersättning. De hänvisar till en artikel i Svd som källa och den artikeln är lite mer utförlig än vad som står på SVT:s sajt.

Saxat ur SvD:

Mellan 100000 och 200000 barn bevittnar våld hemma varje år, ­enligt Rädda barnen. Ändå har bara cirka 20 ansökningar om brottskadeersättning kommit in hittills.....En sak som delvis kan förklara de få ansökningarna är att när föräldrarna har gemensam vårdnad måste även den förälder som ­utfört misshandeln skriva under ansökningsblanketten för barnet. Gärningsmannen måste alltså bevilja att offret söker stöd.

Hur tänkte lagstiftarna? Barn som bevittnar våld mellan sina vårdnadshavare ska anses som ett brottsoffer och därmed kunna ansöka om ersättning. Så långt är det rätt tänkt, men sedan måste det ha blivit lite kortslutning. För att barnet ska kunna ansöka om ersättning (ofta via ena vårdnadshavaren) måste den andra vårdnadshavaren som utförde misshandeln samtycka och skriva under.

Bara den situationen att begära en sådan underskrift kan med all sannolikhet trigga en ny misshandel och kanske kommer barnet/barnen återigen få uppleva det som måste vara så oerhört plågsamt för ett barn - att se och höra en av sina föräldrar misshandlas, det är oftast mamman som misshandlas.

Det borde räcka att misshandeln är polisanmäld och att den som misshandlats undertecknar barnets begäran om brottsskadeersättning.

Andra bloggar om:
, , , och ,

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:29 EM | Google

Grattis Anja!!!

Hon gjorde det. Anja tog sitt tredje raka guld i Åres alpina VM. Jag har lidit med henne under året då det gått så dåligt för henne. Men nu har det tydligen börjat flyta igen. Kul!

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:51 EM | Google

Error 403

Hmmmmm....ibland är jag klantig som få :). Jag hade två attacker av referrerspam, en i går och en i morse. Så jag tyckte jag skulle vara smart och tabbade mig helt när jag skulle blockera ip-nummer á la masse i min .htaccess-fil. Det är tydligen många som inte kunnat komma in varken på bloggen eller anslagstavlan utan bara sett:

Error 403
Forbidden
You are not allowed to access the requested resource

Nu måste jag klura ut vad jag gjorde för fel i går och i morse, för det har fungerat bra i flera år.

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:25 EM | Google

Nakenchock? Snacka moralpanik!

Rubriksättningen ”Årets första nakenchock” förvånar mig, samtidigt som det inte gör det. Numera är det så vanligt att rubriksätta på detta sätt, fast det ofta inte är relevant.

The Arks Ola Salo tog av sig på överkroppen mot slutet av låten och var förövrigt lättklädd. Men nakenchock? Hade han strippat helt hade jag kunnat köpa rubriken.

Jag har nu sett två deltävlingar och jag är lika förvånad varje år. Av så många inskickade bidrag är de som valts ut de bästa? Hur låter de som inte valts ut undrar jag faktiskt. Jag tycker inte ens att många av de som nu tävlar håller måttet.

Inte för att jag är något schlagerproffs, men jag kan i alla fall höra om en låt är bra och håller måttet. Det har många inte gjort. Än är spektaklet inte slut :).

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:42 FM | Google