« Då var det dags för kapitel rubriksättning igen då! | Startsidan | Alla ska med sas det i valrörelsen »

19 februari 2007

Begynnande senildemens ;-)?

Jag var på Mahir PR:s kontor i kväll och fick en dragning om resultatet av deras bloggundersökning. Den var intressant, men kanske inte så relevant på just min blogg som inte är nischad. De som har nischade bloggar, exempelvis modebloggar tycks tjäna både pengar och få en hel del giveaways. Men å andra sidan skriver jag inte för att tjäna pengar. Jag har skrivit sedan 1997 och det beror inte på att jag haft planer på att göra big money utan för att jag har skrivklåda helt enkelt.

Det var på vippen att jag inte kom dit, för halvvägs på bussen till Liljeholmen började jag fundera på om jag låste dörren eller inte. Jag höll på att ta vändande buss bara för att kontrollera och då hade jag kommit fram alldeles försent och förmodligen struntat helt i att åka överhuvudtaget. Jag betvingade den där oroskänslan över att jag inte mindes om jag låst eller inte med att jag brukar låsa, varför skulle jag inte ha låst just i kväll?

Men det är jobbigt att få sådana där blackouter eller vad jag ska kalla det, begynnande senildemens? En gång hade jag kört i flera mil och hela tiden funderat på om jag verkligen stängt plattan, för den brukar jag ibland glömma om jag har mycket omkring mig för stunden. Men jag har för vana att alltid kolla spisen det sista jag gör innan jag lämnar lägenheten. Men den gången kunde jag inte betvinga känslan, så jag vände och åkte hem och kollade - givetvis var alla plattor avstängda :). Sedan var det bara att köra iväg igen, tur att jag inte hade någon tid att passa den gången.

För att avsluta kvällen på ett bra sätt blev 20.25 bussen inställd och att stå och vänta på nästa i en halvtimme var ingen option så jag tog en brännare hem, hela 80 pix gick det på :). Men egentligen borde resenärer kunna få ersättning från SL eller vilka det nu är som ansvarar för busstrafiken. Jag sparade taxikvittot och ska kolla upp det. Grinig? Det är andra gången på en vecka, därför blir jag lite irriterad. Förra gången sparade jag inte kvittot.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 19, 2007 08:55 EM

Kommentarer

Så skönt att dörren var låst. Oftast är det väl så, om vi inte minns beror det på att vi gjorde som vi alltid gör: i det här fallet låste.

Skrivet av: RS datum: februari 23, 2007 03:56 EM

Fylledille :)? Skönt att höra att det inte är något förstadium till senildemens, för jag var inte så här förut.

Så det finns en resegaranti! IRL! Då ska jag tamesjutton bara för att det hänt två gånger nu på en vecka be att få tillbaka den senaste taxiresan i alla fal.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 20, 2007 04:09 FM

Nej Annicka, du är inte ens pre,pre, predement :-)
Det yttrar sig inte på det sättet. Och den där typen av oro att inte ha gjort något drabbas vi alla av, även som unga. Det handlar n'ästan alltid om sådana där rutinsaker, som man inte tänker på att utför, som att läsa dörren, stänga av plattan och dra ur strykjärnet.
Den dagen du plötsligt står framför din egen portoch inte vet var du är eller vad du ska göra där, då är det början, såvida det inte är fylledille :-).

Skrivet av: Kerstin datum: februari 19, 2007 11:33 EM

Resegaranti heter det - och det är verkligen en garanti. Fyll i foldern och skicka in.

http://www.sl.se/Templates/Article.aspx?id=629

Foldrar inkl kuvert finns på t-banestationer.


Skrivet av: En bloggläsare datum: februari 19, 2007 10:40 EM

Brukar finnas blanketter för sånt på T-banestationerna

Skrivet av: Paula datum: februari 19, 2007 09:55 EM