« mars 5, 2007 | Startsidan | mars 7, 2007 »

6 mars 2007

Ett manligt riksdagsnät har bildats

Lagom inför den internationella kvinnodagen, 8 mars, så har ett manligt riksdagsnätverk bildats och tänker arbeta för jämställdhet i och utanför riksdagen. Ett lovligt initiativ och jag hoppas det inte bara rinner ut i sanden, som så många andra projekt och nätverk tyvärr har gjort.

Nätverket som har medlemmar i samtliga riksdagspartier ska enligt den nya plattformen arbeta med tre huvudfrågor. Den första är att motverka sexhandel, där ska riksdagsmännen syssla med opinionsbildning på hemmaplan och internationellt. Den andra punkten är att motverka våld mot kvinnor och den tredje är att arbeta för jämställdhet i arbetslivet.

Nu kommer jag osökt in på en artikel jag tyvärr inte hittar på Expressen, men den publicerades fredag den 2:a mars. En man bytte kön. Folksam höjde hans - numera hennes bilförsäkring med 1216 kronor bara för att han bytt kön till kvinna. Det finns en filmsnutt om du går in på http://www.linkoping.expressen.se/ och klickar på Expressen TV och rullar ned till en bit. Varför skulle han köra sämre som kvinna och betala en högre premie? Dessutom är frågan, kör kvinnorna verkligen sämre - mitt intryck är att det är unga killar som kör värst och tar mest risker i trafiken i sin ungdomliga yra. Varför ska kvinnor betala en högre premie?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:40 EM | Google

En sorglig, men samtidigt positiv artikel

Mina bekymmer blir så små i jämförelse med detta. Jag måste ge denna man credit för att han inte ger upp, trots att halva kroppen är borta. Efter en olycka fick underkroppen amputeras och han är numera bara 78 centimeter, mot tidigare 167 cm. Det är lite skillnad det.

– Detta är mitt andra liv, säger han.

Jag är full av beundran och tar till mig hans envishet.

En sorglig historia i sig, men ändå blev jag både glad och peppad av att läsa artikeln.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:00 FM | Google

Hoppas influensan inte drabbar så många i år

Då var den här, årets influensa. Det verkar vara Stockholm som är mest drabbat.

Årets influensa, som är av typen A, verkar ha slagit särskilt hårt mot Stockholmsområdet. Det märks bland annat på alla avfolkade arbetsplatser och på att flera teatrar har fått ställa in föreställningar den senaste tiden.

Men omfattningen verkar inte bli så stor, om nu Smittskyddsinstitutets beräkningar stämmer - fyra procent denna säsong. Men det är ju ingen tröst för den som drabbas.

Jag hoppas jag slipper den för jag hatar att vara sjuk. Men de som drabbas värst är ju barn och framförallt äldre.

Från det ena till det andra. Bilen har influensa :), eller lider dessvärre av inkontinens. Hoppas ingen som lider av sjukdomen tar illa upp när jag skriver så, men bilen småläcker bromsolja hela tiden. Den röda lampan flaggar när det är dags att fylla på.

Det verkar lite för mycket samband med senaste bilverkstadsbesöket där de grottade med bromsarna i fram för att vara en slump. Jag har ingen tid förrän i slutet av mars, så det blir till att köpa på sig ett lager med bromsolja.

Detta blir även ett litet test av verkstaden, hur seriös den är. Om det beror på att de har felat så förutsätter jag att de tar det som ett backjobb, om inte vill jag verkligen ha en mycket utförlig felbeskrivning innan jag betalar räkningen.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:09 FM | Google