« mars 11, 2007 | Startsidan | mars 13, 2007 »

12 mars 2007

Bloggtreklöver 124

Ett hjärta RÖTT

Eva-Lenas blogg

Politruck

Maila gärna tips om andra bloggar du vill se på denna lista.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:24 FM | Google

Centern nya moderatpartiet?

Det finns en risk för Alliansens förtroende som helhet om centern i alltför hög grad anammar det nyliberala tankegods som moderaterna lämnat bakom sig, står det på DN Debatt i dag. Folkpartiet och Centern är tydligen inte helt överens om vilken linje Alliansen ska ha, socialliberal eller nyliberal. Centern tangerar risken att kallas för Alliansens högerspöke :).

Sanningen är ju att moderaternas omvandling gjorde att det var mycket svårt för socialdemokraterna att med trovärdighet tala om Fredrik Reinfeldt som ett högerspöke. För Alliansens trovärdighet är det centralt att det är en socialliberal snarare än en nyliberal vision som människor ser att vi strävar efter.

Det där med moderaternas omvandling tror jag inte så mycket på. Det är bara yta och polish, för inte kan väl alla gamla högerspöken bara försvunnit ut i det blå? Det bubblar nog även inom moderaterna, fast det är nog inget de vill visa öppet.

De har redan tappat förtroendet hos vanliga människor. Många mätningar visar att vore det val i dag skulle Alliansen inte vinna.

Men tyvärr hinner de nog ställa till med en hel del inom de närmsta året. De har redan satt igång.....

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:39 FM | Google