« mars 12, 2007 | Startsidan | mars 14, 2007 »

13 mars 2007

Påskris redan? Ja, why not - påsken är tidig i år.

Förrförra veckan fick jag stora ögon när jag såg blomaffären började sälja påskris. Lite väl tidigt tyckte jag.

Påsken 2007

Men när jag tänker efter, det är inte så långt kvar. Påsken är tidig i år, i början på april redan.

Tiden går fort. Jag hänger inte med.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:36 EM | Google

I år fyller bloggen tio år, men det gjorde den redan 2004 anser jag!

En intressant artikel i ST.nu skriver att bloggen fyller tio år i år. Men i mina ögon var det 2004 som bloggen fyllde tio år.

En liten detalj, vilket inte står i artikeln, är att Justin Hall började med sin redan 1994 och räknas av somliga som den första bloggen, men 1997 myntade Jorn Barber ordet weblog.

Bloggarna har redan tagit kommandot över nyhetsbevakningen och nu länkar rikstidningarnas sajter automatiskt till bloggarnas kommentarer av deras material. Mycket snart kommer medierna, och då inte bara pressen, att vara fullständigt integrerad med bloggvärlden.

Tills dess dröjer det nog ett tag, men med det så utskällda, av somliga, Twingly är vi på god väg. Observera att jag inte har en enda länk till varken DN, SvD, Aftonbladet eller Expressen i detta inlägg. Det går att blogga ändå :-).

Det har varit en storm i ett vattenglas gällande Twingly. En del menar på att ”Twingla” är ett enda stort horeri, att sälja ut sig och sin blog. Jag förstår inte det resonemanget.

Visst, har en blog ett inlägg med 10 länkar till DN och 7 dito till Svd och egentligen inte ens kommenterar artiklarna kan man ju dra öronen åt sig. Men debatten har även inneburit påhopp på seriösa och etablerade bloggar. Barnsligt. De som ids hålla på med detta är antagligen bara avundsjuka.

Update: Rubriken blev lite felaktig vid pingningen.

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:32 FM | Google