« Hur är det med civilkuraget? | Startsidan | En knäpp på näsan av FN »

7 mars 2007

Djurplågeri och andra skitsaker

En del ska inte få ha djur, varken bönder eller privatpersoner. Sjuka djur och kadaver låg på hög. Mögligt foder. Bottenfruset vattenkar. Det är starka bilder så klarar ni inte av det klicka inte på denna länk.

Veterinären upptäckte att lammungen hade ett brutet ben. Då tog bonden djuret och slog dess huvud i en kärra så att ögat föll ur sin håla – medan lammet fortfarande levde.
– Jag ville bara ha ihjäl den så snabbt som möjligt, säger bonden.

Det hade ju varit lite mindre plågsant om veterinären fått avliva lammungen istället. Bonden är nu polisanmäld för djurplågeri, men under det eller de åren förundersökningen kommer att uföras för att antagligen helt enkelt läggas ned, kommer djuren fortsättas att plågas.

Myndigheterna är för veka. Sådana här uppenbara fall ska rendera i aktion direkt. Han borde ha blivit av med alla djur. Rakt av.

På tal om djur, nu när det börjar töa upp får man kika nedåt hela tiden. Nu på morgonen när jag gick till Liljeholmen hade jag blicken ned i marken hela tiden. Jag såg minst tre stora hundskitblaffor som någon/några hade trampat i. Ungefär vart hundrade meter låg det en hundskit på gångbanan. VaFan, alla vet ju att det som göms i snö, kommer upp vid tö. Har inte hundägarna bajspåsar med sig kan de väl i alla fall ta en pinne och skyffla in skiten i närmaste buske, eller i nödfall göra det med skospetsen. Men de vill väl inte skita ned sig, men tänker inte på att andra riskerar att göra det.

Aja baja!

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 7, 2007 1:12 EM