« En sorglig, men samtidigt positiv artikel | Startsidan | Hur är det med civilkuraget? »

6 mars 2007

Ett manligt riksdagsnät har bildats

Lagom inför den internationella kvinnodagen, 8 mars, så har ett manligt riksdagsnätverk bildats och tänker arbeta för jämställdhet i och utanför riksdagen. Ett lovligt initiativ och jag hoppas det inte bara rinner ut i sanden, som så många andra projekt och nätverk tyvärr har gjort.

Nätverket som har medlemmar i samtliga riksdagspartier ska enligt den nya plattformen arbeta med tre huvudfrågor. Den första är att motverka sexhandel, där ska riksdagsmännen syssla med opinionsbildning på hemmaplan och internationellt. Den andra punkten är att motverka våld mot kvinnor och den tredje är att arbeta för jämställdhet i arbetslivet.

Nu kommer jag osökt in på en artikel jag tyvärr inte hittar på Expressen, men den publicerades fredag den 2:a mars. En man bytte kön. Folksam höjde hans - numera hennes bilförsäkring med 1216 kronor bara för att han bytt kön till kvinna. Det finns en filmsnutt om du går in på http://www.linkoping.expressen.se/ och klickar på Expressen TV och rullar ned till en bit. Varför skulle han köra sämre som kvinna och betala en högre premie? Dessutom är frågan, kör kvinnorna verkligen sämre - mitt intryck är att det är unga killar som kör värst och tar mest risker i trafiken i sin ungdomliga yra. Varför ska kvinnor betala en högre premie?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 6, 2007 1:40 EM