« Anders Borg - de rikas Robin Hood | Startsidan | Totalhaveri, efter serverstrul »

30 mars 2007

Ingen strejk i påsk!

Svenskt Näringsliv fick sig en knäpp på näsan.

Trots deras veto slöt Svenska Handels och Handels avtalet i går kväll. Bra! Inom handeln jobbar många lågavlönade kvinnor och jag tycker det är bra att de nu får en del av kakan.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 30, 2007 07:23 FM

Kommentarer

Oj hade ingen aning om att Antonia Ax:son Johnson var socialdemokrat. Trodde hon var folkpartist. Men det kan ju inte stämma eftersom hon, som har runt 17.000 anställda i sin koncern tyckte att avtalet var mycket bra då det gynnade de flesta av hennes anställda som just är kvinnor.

Skrivet av: Gester datum: april 1, 2007 04:14 FM

A. jag är ingen sosse, så ge sjutton i att stämpla partibeteckningar hit och dit när du inte har en susning om vad du snackar om.

B. Så du missunnar kvinnor högre lön. Kvinnor har knappt 80 procent av männens lön. Handelsanställda har väl lika stor rätt att få en dräglig lön att leva på som en metallare? Handelsanställda har inte speciellt bra löner, nu var det deras dags att få lite av kakan. Du glömmer även bort att Svenska Handels var nöjd med avtalet och trotsade Svenskt Näringsliv. Säger inte det en hel del? Så Svenska Handels består av "sossar som känner glädje av att de nu blir fler arbetslösa pga av orimliga lönekrav..."

C. Så de andra avtalen, som berörde mest mäns löner typ var helt okey?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 1, 2007 03:28 FM

Bara en sosse kan känna glädje av att de nu blir fler arbetslösa pga av orimliga lönekrav...

Skrivet av: Antimannen datum: april 1, 2007 01:25 FM